Αθλητισμός

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1: Το μεγάλο κάζο της “Σκουάντρα Ατζούρα”

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1: Το μεγάλο κάζο της “Σκουάντρα Ατζούρα”
Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία 0-1: Αν και ήταν ανώτεροι από την αντίπαλο τους, οι Ιταλοί δεν τα κατάφεραν και έχασαν μέσα στην έδρα τους.

Ιταλία και Βόρεια Μακεδονία διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν και οι Σκουάντρα Ατζούρα ήταν ανώτερη, είχε τον απόλυτο έλεγχο και 32 τελικές (σσ. αλλά και 16 κόρνερ), η Βόρεια Μακεδονία ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ με τον Τραϊκόφσκι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με το οποίο προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν μία σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού: Οι Ιταλοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έφτιαξαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά αδυνατούσαν να βρουν το εύκολο γκολ. Είναι αυτό που αναφέρουν στη γειτονική χώρα πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μπεράρντι και ο Ιμόμπιλε δεν αποδίδουν το ίδιο με την εθνική τους ομάδας και με τους συλλόγους τους.

Ο αγώνας

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία δεν θα δώσει το παρόν στου Μουντιάλ του Κατάρ. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η «σκουάντρα ατζούρα» θα απουσιάσει και από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατ.αρ. Η Ιταλία είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να τις μετατρέψει σε γκολ. Έτσι ο Τραικόφσκι σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των φιλοξενούμενων στην εστία του Ντναρούμα, με μακρινό σουτ σκόραρε ρίχνοντας τους Ιταλούς στο κανναβάτσο.

Η Ιταλία είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 30’ το σουτ του Ιμόμπιλε πέρασε μόλις άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο επιθετικός Λάτσιο έγινε ξανά απειλητικός αλλά χωρίς αντίκρισμα. Στο 53’ ο Μπεράρντι έπιασε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο επιθετικός της Σασσουόλο απείλησε ξανά αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν για 92 λεπτά οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχε ο Τραϊκόφκσι. Με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα στέλνοντας την Βόρεια Μακεδονία στον έβδομο ουρανό. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Βόρεια Μακεδονία να πανηγυρίζει μια επική πρόκριση. Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία υπέστη κάζο και για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ θα απουσιάζει. Πλέον, η Βόρεια Μακεδονία θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία την Τρίτη στο Πόρτο, με τον νικητή να ετοιμάζει βαλίτσες για Κατάρ.

Οι συνθέσεις

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντζι, Μαντσίνι (90′ Κιελίνι), Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (77′ Τονάλι), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπεράρντι (89′ Ζοάο Πέντρο), Ιμόμπιλε (77′ Πελεγκρίνι), Ινσίνιε (64′ Ρασπαντόρι)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Σ. Ριστόβσκι, Βελκόβσκι (86′ Ριστέβσκι), Μούσλιου, Αλιόσκι, Τσουρλίνοβ, Αντέμι (59′ Ασκόβσκι), Μπάρντι, Νικόλοβ (59′ Σπιρόβσκι), Μ. Ριστόβσκι (72′ Μιόβσκι), Τραϊκόβσκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments