Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Νεκρός και πέμπτος Ρώσος Στρατηγός”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Νεκρός  και πέμπτος Ρώσος Στρατηγός”

Πηγή Φωτογραφίας: Busines Insider

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανάφεραν ότι "ο Ρώσος αντιστράτηγος Γιάκοβ Ρεζάντσεφ έπεσε νεκρός από πυρά του ουκρανικού στρατού"

Νεκρός είναι και πέμπτος ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού στρατού από ουκρανικά πύρα, όπως υποστηρίζουν τα ουκρανικά ΜΜΕ και μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

“Ο αντιστράτηγος Γιακόβ Ρεζάντσεφ είναι ο πέμπτος Ρώσος Στρατηγός που χάνει ο Πούτιν”, ανάφερε σε σχετικό δημοσίευμα η Daily Mail που προσθέτει ότι “οι ρωσικές  δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες. Μετά από ένα μήνα πολέμου έχουν σκοτωθεί 16 ανώτεροι αξιωματικού του ρωσικού στρατού”.

Η εφημερίδα επικαλείται στρατιωτικές πηγές του Κιέβου: “Ο αντιστράτηγος Γιάκοβ Ρεζάντσεφ, 48 ετών, διοικητής της 49ης μεραρχίας συνδυασμένων όπλων του στρατού, έγινε ο πέμπτος στρατηγός που σκοτώθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”

Σε σχόλιο της, η Daily Mail τονίζει ότι “παρά την κινητοποίηση μιας δύναμης μεταξύ 150.000 και 200.000 Ρώσων στρατιωτών, η Μόσχα απέτυχε να προβλέψει οτιδήποτε άλλο εκτός από την αδύναμη αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις, πιθανότατα λόγω αποτυχιών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών”.  

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματικός του ΝΑΤΟ είπε νωρίτερα ότι “η συμμαχία εκτιμά πως η Ρωσία υπέστη από 30.000 έως 40.000 απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ 7.000 και 15.000 νεκρών”

Ο υποστράτηγος Oleg Mityaev, 47, διοικητής της 150ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων του στρατού, πέθανε πολεμώντας στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, ενώ ο υποστράτηγος Vitaly Gerasimov, 45 ετών, σκοτώθηκε στις 7 Μαρτίου έξω από την ανατολική πόλη Χάρκοβο.

Δύο άλλοι υποστράτηγοι, Andrey Kolesnikov, Διοικητής της Μεραρχίας Tank Kantemirovskaya των Φρουρών, σκοτώθηκε επίσης σε μάχες στις 11 Μαρτίου και ο Andrei Sukhovetsky, 47, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης από ελεύθερο σκοπευτή στις 3 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments