Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν χρήση χημικών όπλων τονίζει ο Σάλιβαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν χρήση χημικών όπλων τονίζει ο Σάλιβαν

Πηγή Φωτογραφίας: Nomisma

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σημείωσε σήμερα ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σημείωσε σήμερα ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά από τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν» εάν η Ρωσία κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της πτήσης με το Air Force One για την Πολωνία, όπου βρίσκεται την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα. Τελεία. Υπό καμία περίσταση».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο Σάλιβαν δήλωσε πως ο Τζο Μπάιντεν τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν «ανάλογα».

Σε σχέση με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ο Σάλιβαν δήλωσε πως διεξάγεται μια διαδικασία απευθείας μεταξύ των Ουκρανών και των Ρώσων, καθώς και ότι υπάρχουν συνομιλίες ευρωπαίων συμμάχων όπως η Γαλλία και η Γερμανία, καθώς και εταίρων όπως το Ισραήλ, απευθείας με τους Ρώσους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν άμεσα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, αλλά παραμένουμε σε στενή επαφή με τους Ουκρανούς ομολόγους μας και με εκείνες τις χώρες που συνομιλούν και με τις δύο πλευρές», σημείωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής χθες, ότι τελικά οποιαδήποτε διπλωματική συμφωνία επιτευχθεί, θα είναι εκείνη που η Ουκρανία θα πρέπει να καθορίσει μόνη της και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να πιέσουν την Ουκρανία σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments