Διεθνή

Κρεμλίνο κατά Μπάιντεν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους

Κρεμλίνο κατά Μπάιντεν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Και ο Λευκός Οίκος ωστόσο επιχείρησε να "μαζέψει" τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, σημειώνοντας πως δεν μιλούσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Άμεση για μία ακόμα φορά ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Βαρσοβία, και στα όσα ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν με αιχμή ωστόσο τα περί παραμονής Πούτιν στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε: «Δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».

Η δήλωση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα, είχε δηλώσει από τη Βαρσοβία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία.

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Λίγο αργότερα, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία, ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments