Διεθνή

Μπάιντεν από Βαρσοβία: Ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία – Η Ρωσία στραγγάλισε τη Δημοκρατία

Μπάιντεν από Βαρσοβία: Ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία – Η Ρωσία στραγγάλισε τη Δημοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Με τη φράση "Μη φοβάστε" του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' προς τη Σοβιετική Ένωση το 1979, άνοιξε την ιστορική ομιλία του, στη Βαρσοβία, ο Αμερικανός πρόεδρος

Σε μία ολομέτωπη κλιμακούμενη επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου προχώρησε από τη Βαρσοβία ο Αμερικανός ομόλογός του  Τζο Μπάϊντεν, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει “χασάπη” τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Κρεμλίνου.

Με τη φράση του γεννημένου στην Πολωνία, Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’  προς τη Σοβιετική Ένωση το 1979, “Μη φοβάστε”, ο Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε την ιστορική ομιλία του.

Μπάιντεν: Μην σκεφτείτε να μπείτε ούτε ίντσα σε νατοϊκό έδαφος

Ο Αμερικανός πρόεδρος απήυθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν. “Μην σκεφτείτε καν να μπείτε ούτε μια ίντσα σε έδαφος του ΝΑΤΟ”, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όμως κατέστησε σαφές ότι η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία δεν απαιτεί από τις ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα. “Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στην Ευρώπη για να εμπλακούν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, οι αμερικανικές δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ”, είπε.

Ο Μπάιντεν ανέφερε και πάλι ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και δεν επεδίωξε ποτέ την κατάρρευση της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι το “άμεσο και τιμωρητικό” τίμημα είναι ο μοναδικός τρόπος που θα κάνει τη Ρωσία να αλλάξει στάση.

Η μάχη δεν θα κερδηθεί σύντομα

“Μπήκαμε εκ νέου στη μεγάλη μάχη για την ελευθερία, μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας, μεταξύ ελευθερίας και καταστολής… Σε αυτή τη μάχη, πρέπει να έχουμε καθαρά μάτια. Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί σε μέρες ή μήνες. Χρειάζεται να προετοιμαστούμε για τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας”, είπε ο Μπάιντεν έξω από το Βασιλικό Κάστρο.

“Τώρα στον αιώνιο αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, η Ουκρανία και ο λαός της βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αγωνίζονται για να σώσουν το έθνος τους και η γενναία αντίστασή τους είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα για… βασικές δημοκρατικές αρχές που ενώνουν όλους τους ελεύθερους ανθρώπους” ανέφερε.

“Το μήνυμά μου προς τον λαό της Ουκρανίας είναι ένα μήνυμα που παρέδωσα σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών και στον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, που πιστεύω ότι είναι εδώ απόψε: Στεκόμαστε δίπλα σας”, είπε.

Η Ρωσία έχει στραγγαλίσει τη Δημοκρατία

Συνεχίζοντας, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι είπε “αισχρά” ψέματα όταν υποστήριξε ότι ήθελε με την εισβολή στην Ουκρανία την αποναζιστικοποίηση της χώρας.

“Η Ρωσία έχει στραγγαλίσει τη Δημοκρατία και επιδιώκει να το κάνει και αλλού. Με ψευδείς ισχυρισμούς για εθνική ομοψυχία, έχει ακυρώσει γειτονικές χώρες. Ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, είναι Εβραίος, η οικογένεια του πατέρα του εξοντώθηκε στο ολοκαύτωμα και ο Πούτιν  έχει το θράσος να πιστεύει ότι κάνει το σωστό”.

Ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία . «Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν .

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments