Nέα της αγοράς

World Press Photo: Η φωτογραφία «κραυγή» στην Εύβοια μια από τις καλύτερες της χρονιάς

World Press Photo: Η φωτογραφία «κραυγή» στην Εύβοια μια από τις καλύτερες της χρονιάς

Πηγή Φωτογραφίας: terranews

World Press Photo: Οι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανακοινωθούν στις 7 Απριλίου.

Η συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, με τη γιαγιά Παναγιώτα να φωνάζει με απόγνωση μπροστά στη θέα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο χωριό Γούβες της Εύβοιας, βραβεύτηκε ως η καλύτερη φωτογραφία στην Ευρώπη, στην κατηγορία Singles, στα φετινά βραβεία World Press Photo.

Η φωτογραφία της πυρόπληκτης γυναίκας, την οποία τράβηξε ο Θεσσαλονικιός φωτορεπόρτερ, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου και είχε γίνει εξώφυλλο σε μερικά από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

«Η φωτογραφία αυτή έγινε σύμβολο για τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στην Ευρώπη. Η κ. Παναγιώτα είχε δηλώσει τότε: “Εκείνη τη στιγμή δεν φώναζα μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλο το χωριό”. Τελικά, το σπίτι της έμεινε ανέγγιχτο. Η φωτιά σταμάτησε μερικά μέτρα από την αυλή», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού όπου εξηγείται ο λόγος που επιλέχθηκε η φωτογραφία.

Οι φωτιές σε Ρωσία και Γερμανία, καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ανάμεσα στις φωτογραφίες που επιλέχθησαν ως νικήτριες στις υπόλοιπες κατηγορίες για την Ευρώπη.

Μια γυναίκα που ρίχνει ένα καπνογόνο, οι δυσκολίες για να πάνε τα παιδιά σχολείο και οι εικόνες πολέμου είναι αυτές που κυριάρχησαν στην Αφρική

Τα παιδιά της Γάζας, ένα σινεμά στην Καμπούλ, η μάχη του ανθρώπου με τις τίγρεις στην Ινδία και μια σκοτεινή γειτονιά στην Ιαπωνία αναδείχθηκαν νικητές για τις κατηγορίες της Ασίας.

Στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, κυριάρχησαν φωτογραφίες-πορτραίτα, ενώ στη Λατινική Αμερική ανάμεσα στους νικητές ήταν τα επεισόδια και οι αναταραχές σε διάφορες χώρες.

Τέλος, οι καταστροφικές φωτιές και οι διαδηλώσεις επικράτησαν και στις φωτογραφίες που αναδείχθηκαν νικήτριες από την Αυστραλία και την Ωκεανία.

Οι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανακοινωθούν στις 7 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments