Διεθνή

Πούτιν – Ερντογάν: Επικοινωνία λίγο πριν τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Πούτιν – Ερντογάν: Επικοινωνία λίγο πριν τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία ενόψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων από αύριο στην Κωνσταντινούπολη απασχόλησαν Πούτιν και Ερντογάν

Νέα συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, για τον οποίο συμφώνησαν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα επικοινωνία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε μετά την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη και θα διαρκέσουν από αύριο έως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανίας. Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πάντως, τη δεδομένη στιγμή, κερδισμένη είναι ήδη η Τουρκία, που από την πρώτη στιγμή, πρότεινε δια στόματος τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, εννοώντας μία συνάντηση των προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments