Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Ζωτικής σημασίας η αποκήρυξη κάθε αναθεωρητισμού

Νίκος Δένδιας: Ζωτικής σημασίας η αποκήρυξη κάθε αναθεωρητισμού
Νίκος Δένδιας: Το μήνυμα πως η Ελλάδα πορεύεται με βάση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου εξέφρασε με συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα πορεύεται με βάση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου εξέφρασε με συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η νέα κατάσταση με τους αυξανόμενους κινδύνους επιτάσσει τη σταθερότητα, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Μιλώντας στη Real News ταυτόχρονα, τόνισε ότι η χώρα συμπορεύεται με τους συμμάχους της και τους εταίρους της, στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει και συναποφασίζει, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο των αρχών αυτών, εξηγεί, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε συντονισμένα την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία «συμπορευτήκαμε με τους εταίρους μας, διότι όλες οι χώρες που αποδέχονται το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορούν παρά να έχουν κοινή και σθεναρή στάση». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες που επιθυμούν να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις θέσεις αυτές.

Όσον αφορά το ζήτημα της αποστολής αμυντικού οπλισμού στην Ουκρανία, ανέφερε πως από τη στιγμή που αποφασίστηκε η ενίσχυσή της, η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, δεν θα μπορούσε να μην συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια. «Σεβόμενοι πλήρως τις αρχές και τις αξίες μας, βοηθούμε μια χώρα που μάχεται για την ύπαρξη και την ανεξαρτησία της απέναντι σε μία εισβολή που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο, προκαλώντας ανείπωτο πόνο και καταστροφή. Το ζήτημα είναι θεμελιώδες και δεν επιδέχεται παρερμηνειών» τόνισε και κατέστησε σαφές ότι ως μέλος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments