Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 144 παιδιά σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: 144 παιδιά σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Πηγή Φωτογραφίας: DreamsTime

Η ουκρανική εισαγγελική αρχή εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν είναι μεγαλύτερος, καθώς δεν έχουν επαληθευτεί οι πληροφορίες από τις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο

Στην 34η ημέρα βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, και τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι σοκαριστικά για τις απώλειες των παιδιών.

Τουλάχιστον 144 παιδιά σκοτώθηκαν και  ενώ περισσότερα από 220 τραυματίστηκαν μέχρι στιγμής στις μάχες μεταξύ του ρωσικού και ουκρανικού στρατού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Γενική Εισαγγελία.

Τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Κίεβου με 68 νεκρά παιδιά και 49 στην περιοχή γύρω από τη μητρόπολη του Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.

Η εισαγγελική αρχή φοβάται ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών παιδιών είναι υψηλότερος, καθώς δεν υπάρχουν επαληθευμένες πληροφορίες από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο αριθμός των θυμάτων στην πολιορκημένη Μαριούπολη εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ερευνών. Η διοίκηση της πόλης ανέφερε χθες ότι τουλάχιστον 5.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη, η οποία ήταν αποκομμένη από τον έξω κόσμο.

Παράλληλα η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας, δια της γενικής εισαγγελέως Ίρινα Βερντικοβα ανακοίνωσε ότι υπέστησαν ζημιές 773 εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ 75 από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments