Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Η αισχροκέρδεια φτάνει το 1,5 δις. ευρώ

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Η αισχροκέρδεια φτάνει το 1,5 δις. ευρώ
Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: "Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ανάγκη δημιουργίας σχεδίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία αναφορικά με τη ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η “αισχροκέρδεια” φτάνει το 1,5 δισ.

Τσίπρας: Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

“Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κυβέρνηση έκανε “τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό

“Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου”, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι “δεν υπάρχουν υπερκέρδη” αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη “ξαφνικά τα ανακάλυψε”.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την αισχροκέρδεια

Για τα ενεργειακά και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να προστατέψει το δικαίωμα συγκεκριμένων εταιρειών στην αισχροκέρδεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αντίθετα, αυτό που έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία στη Σύνοδο Κορυφής, οι οποίες κατάφεραν να κερδίσουν πλαφόν στις τιμές ενέργειας, δείχνει τι σημαίνει να υπάρχει μια προοδευτική πολιτική δύναμη στην κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στην χονδρική τιμή του ρεύματος ήδη από το Νοέμβρη, δεν είναι κάτι που προκλήθηκε σήμερα λόγω της ρωσικής εισβολής», ανέφερε. Επισήμανε ακόμα ότι «η χώρα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα». «Τη στιγμή λοιπόν που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments