Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για διανομείς: Αποκαθιστούμε μια πολύχρονη αδικία

Κυριάκος Μητσοτάκης για διανομείς: Αποκαθιστούμε μια πολύχρονη αδικία
Κυριάκος Μητσοτάκης για διανομείς: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ύψος της αποζημίωσης των μεταφορέων που συνεργάζονται με ψηφιακές πλατφόρμες

Με ανάρτησή του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να παρέχουν στους διανομείς μοτοσυκλέτα, προστατευτικό κράνος και κατάλληλη επαγγελματική ένδυση.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ύψος της αποζημίωσης των μεταφορέων που συνεργάζονται με ψηφιακές πλατφόρμες με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών/έργου και χρησιμοποιούν δικά τους μέσα προστασίας (κράνη) ή οχήματα, όπως καθορίστηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσικλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνει ότι την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ψήφισε η κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ύψος της αποζημίωσης των μεταφορέων που συνεργάζονται με ψηφιακές πλατφόρμες με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών/έργου και χρησιμοποιούν δικά τους μέσα προστασίας (κράνη) ή οχήματα, καθορίζεται με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε την ανάρτηση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments