Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η έξαρση [κόντρα] στη χαλάρωση…

Κορωνοϊός: Η έξαρση [κόντρα] στη χαλάρωση…

Πηγή Φωτογραφίας: The Australian

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να αποφασίσει για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, σε μια περίοδο που η πανδημία είναι σε έξαρση, καθώς ειδικά χθες τα κρούσματα πλησίασαν τα 30.000 κρούσματα.  

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, δεν αποκλείεται οι ειδικοί να μεταθέσουν για τον Μάιο τις σχετικές αποφάσεις και όχι για την περίοδο του Πάσχα.

Στο τραπέζι θα τεθεί η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να εισέλθουν στα εμπορικά καταστήματα. Ενδέχεται, βέβαια για την πρόσβαση στην εστίαση να γίνει υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή PCR τεστ.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, για τους εμβολιασμένους η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, η καραντίνα 5 ημερών για όσους νοσούν με κορωνοϊό, δεν πρόκειται να μειωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments