Lifestyle

Όσκαρ 2022: Η Jane Campion έγραψε ιστορία ως η τρίτη γυναίκα που κερδίζει το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

Όσκαρ 2022: Η Jane Campion έγραψε ιστορία ως η τρίτη γυναίκα που κερδίζει το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Good Word News

Όσκαρ 2022: Η σκηνοθέτις είναι μία από τις 7 γυναίκες που έχουν προταθεί για το βραβείο από την αρχή του θεσμού.

Με δύο υποψηφιότητες στο ενεργητικό της στην κατηγορία καλύτερη σκηνοθεσία, η Jane Campion κατάφερε να αποκτήσει το πρώτο της όσκαρ στην κατηγορία αυτή στην 94η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες.

Ως η 3η γυναίκα που λαμβάνει το όσκαρ και η 7η που βρέθηκε ως υποψήφια, η Campion κατόρθωσε να γράψει ιστορία στα πιο διάσημα βραβεία Κινηματογράφου. “Λατρεύω τη σκηνοθεσία γιατί είναι μια βαθιά βουτιά στις ιστορίες, ωστόσο το έργο να εκφράζεις έναν κόσμο μπορεί να γίνει συντριπτικό”, είπε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτις, προσθέτοντας πως “στο The Power of the Dog δούλεψα με ηθοποιούς που ένιωθα να τους αποκαλώ φίλους μου. Και όλο το συνεργείο που έχουν πραγματικές καρδιές”.

Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Campion δεν μπορούσε να μην ευχαριστήσει και τον συγγραφέα, στου οποίου το βιβλίο από το 1967 βασίστηκε η ταινία. “Θα ήταν αδύνατο χωρίς τον άνδρα που δε γνώρισα ποτέ, τον Thomas Savage. Έγραψε για την αγριότητα, επιδιώκοντας το αντίθετο- την ευγένεια”, ανέφερε.

Η ταινία προτάθηκε για 12 όσκαρ, με τις περισσότερες υποψηφιότητες από οποιαδήποτε άλλη ταινία, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφιοτήτων των πρωταγωνιστών της

Όπως προαναφέρθηκε για τη Campion είναι η δεύτερη υποψηφιότητα που λαμβάνει. Ειδικότερα, το 1993 είχε βρεθεί ξανά υποψήφια για την ταινία “The Piano”, για την οποία αν και δεν κατάφερε να αποκτήσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο για την καλύτερη σκηνοθεσία, κέρδισε εκείνο για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, του οποίου είχε την υπογραφή.

Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ποτέ το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας ήταν η Kathryn Bigelow το 2010 με την ταινία “The Hurt Locker”, ενώ η δεύτερη νίκη ανήκει στην Chloé Zhao το 2021 με την ταινία “Nomadland”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments