Nέα της αγοράς

Πετρέλαιο: Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών οι τιμές με φόντο τον Πόλεμο

Πετρέλαιο: Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών οι τιμές με φόντο τον Πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πετρέλαιο: Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent άγγιξαν τα υψηλά των 112,78 δολαρίων λίγο μετά το άνοιγμα και αυξήθηκαν κατά 86 σεντς, ή 0,8%, στα 111,09 δολάρια στις 07:26 ώρα Ελλάδος

Σε τροχιά ανάκτησης των τελευταίων απωλειών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη, με φόντο τη στενή προσφορά και την αύξηση των προοπτικών προοπτικών νέων δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παρά τη χθεσινή χαραμάδα αισιοδοξίας που διαφάνηκε μετά τις συνομιλίες Κιέβου – Μόσχας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent άγγιξαν τα υψηλά των 112,78 δολαρίων λίγο μετά το άνοιγμα και αυξήθηκαν κατά 86 σεντς, ή 0,8%, στα 111,09 δολάρια στις 07:26 ώρα Ελλάδος, αντιστρέφοντας τη χθεσινή πτωτική πορεία που έκλεισε στο -2% . Πρίνο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI ενισχύθηκαν 82 σεντς, ή 0,8%, στα 105,06 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση 1,6% την Τρίτη. Το ενδιαφέρον των αγορών στράφηκε στη στενή προσφορά, από τη στιγμή που το American Petroleum Institute έκανε γνωστό ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Πρόκειται για πτώση τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η αγορά χαρακτηρίστηκε από ένα απότομα sell off, όταν η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο, ωστόσο, οι αναφορές για επιθέσεις συνεχίστηκαν.

Ο αναλυτής της Commonwealth Bank, Tobin Gorey, ανέφερε ότι «η ανάκαμψη (της τιμής) υποδηλώνει ότι η αγορά πετρελαίου δείχνει ισχυρό σκεπτικισμό για οποιαδήποτε «πρόοδο» στο ουκρανικό. Στο μεταξύ, η Δύση σχεδιάζει νέες κυρώσεις σε περισσότερους τομείς της ρωσικής οικονομίας που είναι κρίσιμοι για τη διατήρηση της εισβολής της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αλυσίδων εφοδιασμού.

Από την άλλη μεριά, πηγές προσκείμενες στον ΟΠΕΚ αναφέρουν ότι είναι απίθανο να ενισχύσουν την παραγωγή πλέον των 400.000 βαρελιών την ημέρα στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πίεση από τη μείωση της ζήτησης από την Κίνα, λόγω των lockdown για την αποφυγή της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments