Πολιτική

Μητσοτάκης με δημάρχους Δυτικής Αττικής: Η γραμμή 2 θα δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022

Μητσοτάκης με δημάρχους Δυτικής Αττικής: Η γραμμή 2 θα δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022
Μητσοτάκης με δημάρχους Δυτικής Αττικής: Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα

Συνάντηση με Δημάρχους της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, η χρηματοδότηση και οι ανάγκες των επτά Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Μέχρι σήμερα οι επτά Δήμοι έχουν 14 εντάξεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα να ενταχθούν άλλα 9 έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

Η γραμμή 2 θα δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022

Σχετικά με την επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Αθήνα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η γραμμή 2 θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022. Εκτός από τα έργα και ζητήματα χρηματοδότησης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα της στελέχωσης των Δήμων με επιστημονικό προσωπικό και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ οι Δήμαρχοι έθεσαν στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, τα αιτήματά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εισηγήσεις των Δημάρχων, εκτός από τα μεγάλα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει κάθε Δήμος της Δυτικής Αθήνας να έχει ταυτιστεί με ένα έργο ανάπλασης ή δημιουργίας πρασίνου. Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός επεσήμανε: «Πολύ χαίρομαι που σας υποδέχομαι και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την, νομίζω, ουσιαστική συνάντηση την οποία είχαμε στο Περιστέρι πριν από κάποιους μήνες. Ο σκοπός της σημερινής συζήτησης είναι να επικαιροποιήσουμε την ατζέντα των θεμάτων τα οποία είχαμε αναδείξει σε αυτή την πρώτη συνεργασία μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και με την Γραμματεία της Κυβέρνησης, αλλά και με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς το ενδιαφέρον μου για τη Δυτική Αθήνα είναι δεδομένο και θέλω να αποδεικνύεται και στην πράξη. Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, ίσως η πιο μεγάλη σε έκταση αφορά την επέκταση της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ προς το Ίλιον. Και εκτιμώ ότι η γραμμή θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του ’22 .

Για το “Αντώνης Τρίτσης”

Χαίρομαι, διότι βλέπω μια σειρά από εντάξεις σημαντικών έργων στο «Πρόγραμμα Τρίτσης» και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς ένταξη. Και αντιλαμβάνομαι ότι μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες κατά καιρούς έχουμε συζητήσει και εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, θα έλεγα δεκαετίες, από το Ρέμα της Εσχατιάς μέχρι την υπογειοποίηση των καλωδίων της υπερυψηλής τάσης, έχουν βρει τον δρόμο τους. Και, βέβαια, θέλω να ακούσω και από εσάς την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε ζητήματα αποδέσμευσης πόρων για αξιοποίηση, κάτι το οποίο νομίζω αφορά όλους τους Δήμους που έχουν συζητήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις χώρων, που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής. Και θα ήθελα να ακούσω από εσάς σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, έτσι ώστε να δούμε πως μπορούμε να επισπεύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχετικές διαδικασίες. Και, βέβαια, να δούμε και τα θέματα του προσωπικού, ένα ζήτημα το οποίο ξέρω ότι σας ταλανίζει, αλλά νομίζω ότι έχουμε δρομολογήσει κάποιες δράσεις σε επίπεδο Υπουργείου σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά σε εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο όντως είναι απαραίτητο. Και, τέλος, να δούμε λίγο και για τα περιβαλλοντικά και για το Ποικίλο και για τους ποδηλατοδρόμους που καταλαβαίνω ότι δρομολογούνται στο Χαϊδάρι. Θέλω να δίνουμε πάντα έμφαση σε θέματα ποιότητας ζωής και νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα μπορούμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο. Οπότε, σταματώ εδώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments