Διεθνή

Γερμανία: Νέος πρέσβης στο Ισραήλ ο Ζάιμπερτ

Γερμανία: Νέος πρέσβης στο Ισραήλ ο Ζάιμπερτ

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Γερμανία: O Στέφεν Ζάιμπερτ ορίστηκε νέος πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ, μετά από απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ ορίστηκε νέος πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε υποσχεθεί στην προκάτοχό του ‘Αγγελα Μέρκελ ότι ο επί 11 χρόνια εκπρόσωπος και εκ των στενότερων συνεργατών της θα αναλάμβανε κάποιο σημαντικό πρεσβευτικό πόστο.

Αν και δεν ήταν διπλωμάτης καριέρας. Αρχικά, οι πληροφορίες τον ήθελαν να ορίζεται πρέσβης της Γερμανίας στη Μαδρίτη, όπου τελικά θα μεταβεί η επικεφαλής του κεντρικού τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Γκόσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Λάμπσντορφ διεκδικούσε την πρεσβεία της Ουάσιγκτον, όπου αποφασίστηκε όμως να παραταθεί η θητεία της Έμιλι Χάμπερ.

Λίγα λόγια για τον Ζάιμπερτ

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπήρξε δημοσιογράφος, επιτυχημένος μάλιστα, για περισσότερα από 20 χρόνια, προτού περάσει στην «άλλη πλευρά». Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είναι ο μακροβιότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γερμανία – αν όχι σε όλο τον δυτικό κόσμο. 

Τη 10η Αυγούστου 2010 ξεκινούσε εκφράζοντας την αμηχανία του: «Αισθάνομαι σαν να περνάω απολυτήριες εξετάσεις, εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης και διάφορα άλλα πράγματα ταυτόχρονα», είχε πει.

Η Άγγελα Μέρκελ και ο Στέφεν Ζάιμπερτ υπήρξαν μάλλον απρόσμενο «δίδυμο». Εκείνος γεννήθηκε στο Μόναχο, έζησε στο Ανόβερο, σπούδασε Ιστορία στο Αμβούργο, αργότερα στο London School of Economics. Ως εργαζόμενος του ZDF έζησε στην έδρα του, στο Βισμπάντεν, καθώς και στην Ουάσιγκτον, ως ανταποκριτής. Ήταν το «χρυσό αγόρι» της γερμανικής τηλεόρασης: λαμπερό πρόσωπο, με μεγάλη δημοτικότητα κι ακόμη μεγαλύτερο χαμόγελο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments