Διεθνή

Τσαβούσογλου: Ίσως σε 1-2 εβδομάδες συναντηθούν Κουλέμπα-Λαβρόφ

Τσαβούσογλου: Ίσως σε 1-2 εβδομάδες συναντηθούν Κουλέμπα-Λαβρόφ

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Τσαβούσογλου: Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber είπε ότι ο Αμπράμοβιτς “προσπαθεί ειλικρινά να σταματήσει τον πόλεμο από το ξεκίνημά του” και επεσήμανε ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν βρίσκεται στη λίστα των ατόμων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ο Αμπράμοβιτς, συνέχισε ο Τσαβούσογλου, “παίζει χρήσιμο ρόλο στη διαμεσολάβηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας”. Από την άλλη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δεν είναι πραγματοποιήσιμος στο εγγύς χρονικό διάστημα, ενώ είπε ότι θα ταξιδέψει μαζί με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκία, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη σύντομα.

Εντός δύο εβδομάδων η συνάντηση Κουλέμπα – Λαβρόφ

Η Τουρκία εργάζεται για να φέρει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους υπουργούς Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας για συνομιλίες μετά τη διοργάνωση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν είδε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων από τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από ορισμένες περιοχές, αλλά πρόσθεσε ότι έχει σημειωθεί ακόμη σημαντική πρόοδος.

Η Ουκρανία πρέπει να ακολουθήσει μια πιο ισορροπημένη πολιτική

Η Ουκρανία δεν έχει καμία ευκαιρία να επιλέξει μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Πρέπει να υπάρξει μια πολιτική ισορροπίας. Είμαστε και εμείς μέλη του ΝΑΤΟ. Εργαζόμαστε μαζί με τη Ρωσία σε πολλά δύσκολα ζητήματα και η Ουκρανία πρέπει να ακολουθήσει μια πιο ισορροπημένη πολιτική“.

Η σημερινή κατάσταση μας επηρεάζει όλους. Έχουμε άριστες σχέσεις και με τα δύο αντιμαχόμενα μέρη. Υπογράψαμε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία. Υπάρχουν δύο χώρες που είναι εταίροι μας στην περίπτωση αυτή. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει όλους μας, όχι μόνο εμάς. Πρέπει να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατό” πρόσθεσε.

Οι S400 έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία. Κάποιος είπε ότι οι S400 πρέπει να δοθούν στην Ουκρανία. Νομίζω ότι αυτά τα λόγια τα είπαν οι ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο είναι εκτός συζήτησης. Η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεράμυνας; Φυσικά και υπάρχουν. Εάν δεν μπορούμε να τα πάρουμε από τους συμμάχους μας, θα στραφούμε σε άλλες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments