Οδηγός

Πρόγραμμα Συνεργασία: Δόθηκε παράταση μέχρι 31 Μαΐου

Πρόγραμμα Συνεργασία: Δόθηκε παράταση μέχρι 31 Μαΐου
Πρόγραμμα Συνεργασία: Αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, αποφάσισαν την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.

Ποια η δυνατότητα του προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει έως το 60% από τις αποδοχές του εργαζόμενου, ενώ το υπόλοιπο 20% το αναλαμβάνει η Πολιτεία. Μπορεί τελικά ο απασχολούμενος να υποστεί 20% μείωση μισθού, όμως διατηρεί την θέση εργασίας του. Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επρόκειτο να πάψει να υφίσταται στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Τελικά όμως επιλέχθηκε η λύση της δίμηνης παράτασης.

Την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, καθώς και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 (υπόλοιπα) και Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments