Διεθνή

Φρίκη στην Μπούκα: Στο τραπέζι κυρώσεις και στην ενέργεια – Αλλάζει στάση η Γερμανία

Φρίκη στην Μπούκα: Στο τραπέζι κυρώσεις και στην ενέργεια – Αλλάζει στάση η Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV/infobae

Επισπεύδονται οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας αυτή τη φορά, μετά τις θηριωδίες που αποκαλύφθηκαν στην Μπούκα

Η θηριωδία της Μπούκα δρομολογεί εξελίξεις.

Το Βερολίνο που μέχρι στιγμής απέρριπτε τις προτάσεις για επιβολή ενεργειακού εμπάργκο στη Ρωσία, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει ενδεχόμενη απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν στην Μπούκα.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει απάντηση σε τέτοια εγκλήματα», σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε να τεκμηριωθεί ανεξάρτητα από τη Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) αυτό που περιγράφεται ως φρικαλεότητα και ζήτησε να επιτραπεί η πρόσβαση σε διεθνείς εμπειρογνώμονες. Τόνισε παράλληλα ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «εντός των επόμενων ημερών». «Και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε.

Η Ρωσία προμηθεύει το 40% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο και τυχόν πρόσθετα μέτρα κατά της Ρωσίας δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα, δήλωνε χθες ο Οικονομικός Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ συζητείται ήδη η ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Aναλένα Μπέρμποκ ζήτησε επίσης αυστηρότερες κυρώσεις στη Μόσχα, χωρίς να αναφερθεί στον τομέα της ενέργειας.

«Οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να λογοδοτήσουν. Θα αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την Ουκρανία να αμυνθεί», δήλωσε.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι έχει ανακτήσει τον έλεγχο στα περίχωρα του Κιέβου για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μιλάει για «νέα Σρεμπρένιτσα»

Στη σχετική ανακοίνωση του Κιέβου αναφέρεται: «Τα κτήνη είχαν την Μπούκα υπό τον έλεγχό τους για αρκετές εβδομάδες. Οι πολίτες εκτελούνταν αυθαίρετα, κάποιοι με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι σοροί τους κείτονται στους δρόμους».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα συγκρίνει τα ρωσικά στρατεύματα με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «σοκαρισμένος» όπως είπε από τις εικόνες. «Είναι ουσιαστικής σημασίας μια ανεξάρτητη έρευνα για να οδηγήσει στη λογοδοσία των υπευθύνων» πρόσθεσε.

«Προβοκάτσια» χαρακτηρίζει η Ρωσία τις φρικιαστικές εικόνες από την Μπούκα

Η Μόσχα από την πλευρά της κάνει λόγο για προβοκάτσια στην Μπούκα.

Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής της πόλης οι κάτοικοι της Μπούκα ήταν ελεύθεροι να μετακινούνται και να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους, οι έξοδοι δεν ήταν αποκλεισμένοι και όλοι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν προς τα βόρεια, προς τη Λευκορωσία, ενώ τα νότια περίχωρα «συμπεριλαμβανομένων και κατοικημένων περιοχών», βομβαρδίζονταν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι νεκροί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δεν έχουν νεκρική ακαμψία, ούτε διακρίνεται αίμα στις πληγές τους.

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούκα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments