Άποψη

Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη

Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSΙ

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα μηνύματα που κρύβουν οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές και την μη αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Οι δυο αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της άνοιξης του 2023 και η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου έκρυβαν μηνύματα.

Εκλογές το 2023 δεν είναι μόνο μήνυμα σταθερότητας προς το εξωτερικό ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και όσους θέλουν να επενδύσουν ή έχουν σε εξέλιξη επενδυτικά πρότζεκτ αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ήταν οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν κατεβάσει τα μολύβια και είχαν επιδοθεί στο κυνήγι του σταυρού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σαφή εικόνα για τις υποχρεώσεις και τα χρονοδιαγράμματα σε κάθε υπουργείο και χτύπησαν καμπανάκι σε όσους το τελευταίο διάστημα είχαν ρίξει στροφές.

Μάλιστα για κάποιους αυτή η προειδοποίηση ήταν η τελευταία αφού πάνω στο τραπέζι πάντα υπάρχει το χαρτί του ανασχηματισμού, ειδικά όσο οι εκλογές πάνε πιο πίσω.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τον εκλογικό νόμο και η απόφαση να μην αλλάξει όχι μονο δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θεσμικός, κάτι που αποδεικνύεται και με την επιλογή του για σταθερό εκλογικό ορίζοντα και κάλπες το 2023, αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει και τα μετεκλογικά δεδομένα.

Ανάλογα με το τι θα επιλέξουν οι πολίτες για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας όπως την βάζει μετ επιτάσεως ο πρωθυπουργός πρέπει να εκλεγεί μια κυβέρνηση οπου θα υπάρχει συνοχή, ενιαία γραμμή και οι αποφασεις θα παίρνονται γρήγορα.

Αυτό σημαίνει οτι η επόμενη κυβέρνηση είτε θα μονοκομματική είτε συνεργασίας και απο την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιμένει για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άρα απορρίπτει μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ η σταθερότητα περνάει μέσα απο την αυτοδυναμία.

Είναι σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο διάστημα και ειδικά όσο πλησιάζει ο χρόνος της κάλπης θα θέτουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα εκλογικά διλήμματα. Σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας ή αστάθεια και επιστροφή στο παρελθόν. Ένα κρίσιμο ερώτημα που σε κάθε περίπτωση θα το απαντήσουν οι πολίτες όταν φτάσει η ώρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments