Διεθνή

Τουρκία: Στο 61,14% έφτασε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Τουρκία: Στο 61,14% έφτασε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο
Ο πληθωρισμός στην Τουρκιά τραβά την ανηφόρα, σε αντίθεση με την οικονομία, που έχει πέσει σε ιστορικά  χαμηλά για τη χώρα, χωρίς όμως να προβληματίζει τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο πληθωρισμός στην Τουρκιά τραβά την ανηφόρα, σε αντίθεση με την οικονομία, που έχει πέσει σε ιστορικά  χαμηλά για τη χώρα, χωρίς όμως να προβληματίζει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθωρισμός στη γείτονα χώρα ανήλθε τον Μάρτιο σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στο 61,14% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,46 μονάδες σε ένα μήνα.

Παράλληλα η τουρκική λίρα, έχασε το 44% της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος το 2021, παρέμενε ωστόσο σταθερή το πρωί στις 14,7 λίρες έναντι του δολαρίου (16,2 έναντι του ευρώ), καθώς η αγορά ανέμενε την αύξηση του πληθωρισμού.

Κι ενώ η τουρκική οικονομία διανύει την χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται στον λαό του «καλύτερες μέρες μετά το 2023».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, χαιρέτισε την πορεία των εξαγωγών αλλά και τα επίπεδα απασχόληση στη χώρα. Πρόσθεσε ότι τα θετικά αποτελέσματα, θα φανούν το 2023, το έτος που όπως επεσήμανε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, είναι χρονιά εκλογών στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments