Διεθνή

Βλαντιμίρ Λίσιν: “Τα ρούβλια θ΄ αποβάλλουν τη Ρωσία από τις διεθνείς αγορές”

Βλαντιμίρ Λίσιν: “Τα ρούβλια θ΄ αποβάλλουν τη Ρωσία από τις διεθνείς αγορές”

Πηγή Φωτογραφίας: LADbible

"Η μετάβαση σε ρούβλια για τις πληρωμές στις εξαγωγές της χώρας, απλώς θα μας πετάξει έξω από τις διεθνείς αγορές», πιστεύει ο Βλαντιμίρ Λίσιν, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία.

Θέση κατά της απόφασης του Πούτιν να μετατρέψει σε ρούβλια τις πληρωμές των εξαγωγών της χώρας σε “μη φιλικές χώρες” , πήρε ο Ρώσος Βλαντιμίρ Λίσιν που χαρακτηρίζεται “βαρόνος του χάλυβα”

Ο Λίσιν ο οποίος αναφέρεται από το περιοδικό Forbes ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant την Τρίτη (5/4) ότι τα σχέδια της Μόσχας να χρεώνει σε ρούβλια τις εξαγωγές της θα υπονομεύσει τη θέση της χώρας στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να πληρωθεί το φυσικό αέριο, που εξάγεται κυρίως στην Ευρώπη, σε ρούβλια αντί σε ξένο νόμισμα μετά τις σαρωτικές κυρώσεις της Δύσης για την Ουκρανία. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες απέρριψαν την κίνηση αυτή κάνοντας λόγο για «εκβιασμό» και παραβίαση των συμφωνιών.

«Για δεκαετίες παλεύαμε για εξαγωγικές αγορές… Αναπτύσσουμε σχέσεις με χιλιάδες πελάτες σε 70 χώρες. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα έπειθε τους αγοραστές μας να στραφούν σε διακανονισμούς σε ρούβλια και να υποστούν συναλλαγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο Λίσιν στην εφημερίδα.

«Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ήδη περιπλέξει την παράδοση αγαθών. Η μετάβαση σε πληρωμές σε ρούβλια απλώς θα μας πετάξει έξω από τις διεθνείς αγορές» υπογράμμισε.

Τον περασμένο μήνα ο Λίσιν είπε στους υπαλλήλους της χαλυβουργίας NLMK, της οποίας είναι ο πρόεδρος και κύριος μέτοχος, ότι οι χαμένες ζωές στην Ουκρανία ήταν μια τραγωδία που ήταν δύσκολο να δικαιολογηθεί και ζήτησε μια ειρηνική διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments