Διεθνή

Κλιματική Αλλαγή: Κοντά στα 2 τρισεκατομμύρια το «κόστος» για τις ΗΠΑ

Κλιματική Αλλαγή: Κοντά στα 2 τρισεκατομμύρια το «κόστος» για τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Κλιματική Αλλαγή: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το κόστος των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι πλημμύρες, η ξηρασία και οι πυρκαγιές  κοστίζουν στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο – απώλεια 7,1% στα ετήσια έσοδα – μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η ανάλυση του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (ΟΜΒ), που διαχειρίζεται τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να δαπανήσει επιπλέον 25 έως 128 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε τομείς όπως η ανακούφιση από παράκτιες καταστροφές, η ασφάλιση πλημμύρας, η ασφάλιση καλλιεργειών, η ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης , καταστολή πυρκαγιάς σε άγρια ​​περιοχή και πλημμύρες σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις.

Τι αναφέρουν οι αναλυτές για τον δημοσιονομικό κίνδυνο

«Ο δημοσιονομικός κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής είναι τεράστιος», έγραψαν η Candace Vahlsing, αναπληρώτρια διευθύντρια του OMB για το κλίμα, και ο Danny Yagan, επικεφαλής οικονομολόγος του.

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί κοινότητες και τομείς σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων μέσω πλημυρών, ξηρασίας, ακραίας ζέστης, πυρκαγιών και τυφώνων που επηρεάζουν την οικονομία των ΗΠΑ και τις ζωές των καθημερινών Αμερικανών», έγραψαν. «Οι μελλοντικές ζημιές θα μπορούσαν να μειώσουν τις τρέχουσες ζημιές εάν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίσουν αμείωτες».

Η έκθεση του ΟΗΕ

Τα νέα έρχονται την ίδια μέρα με την πολυαναμενόμενη έκθεση της επιτροπής επιστήμης του κλίματος των Ηνωμένων Εθνών , η οποία προειδοποίησε ότι η μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα θα απαιτήσει την κορύφωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου πριν από το 2025.

Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί περίπου 1,1 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και οδεύει προς παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,4 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Η ανάλυση του OMB προειδοποίησε ότι η εντατικοποίηση των δασικών πυρκαγιών θα μπορούσε να αυξήσει το ομοσπονδιακό κόστος κατάσβεσης κατά 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια έως 9,60 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση μεταξύ 78% και 480% μέχρι το τέλος του αιώνα. Εν τω μεταξύ, οι πιο συχνοί τυφώνες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις ετήσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση των παράκτιων καταστροφών σε 22 έως 94 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2100.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments