Διεθνή

Ευρώπη Κυρώσεις: Το νέο πακέτο κατά της Ρωσίας

Ευρώπη Κυρώσεις: Το νέο πακέτο κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Ευρώπη Κυρώσεις: Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ακόμη σκληρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Υπό την σκιά των τεκταινόμενων στην Μπούσα, η Ευρώπη εξετάζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.  Το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας το οποίο επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να περιορίσει την μίσθωση αεροπλάνων και τις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων όπως καύσιμα αεροσκαφών, προϊόντα χάλυβα και είδη πολυτελείας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το CNBC, η Ένωση παραμένει διχασμένη για το αν αυτές τις κυρώσεις θα επεκταθούν και στις εισαγωγές ενέργειας. Οι διεθνείς αναφορές για εκατόμβη αμάχων στην Μπούτσα του Κιέβου, οδήγησαν σε μια σειρά εκκλήσεων για περαιτέρω τιμωρία της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Στα σκαριά πέμπτο πακέτο κυρώσεων

Η ΕΕ εργάζεται τώρα για ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τον νέο γύρο μέτρων να αναμένεται να εγκριθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα. Δύο αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν στο CNBC ότι η πρόταση για το επόμενο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει την μίσθωση αεροπλάνων, προϊόντα χάλυβα, πολυτελή είδη και καύσιμα αεροσκαφών.

Και οι δύο πηγές πρόσθεσαν ότι το πακέτο είναι ακόμη εν εξελίξει και θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες. Ένας από τους αξιωματούχους πρόσθεσε ότι «προφανώς, λείπει ένα μεγάλο στοιχείο», σε σχέση με την έλλειψη κυρώσεων ενάντια στον ρωσικό ενεργειακό τομέα.

Οι θέσεις των κρατών μελών για την επιβολή κυρώσεων στην ενέργεια

Η επιβολή άμεσης απαγόρευσης για το ρωσικό φυσικό αέριο, το πετρέλαιο ή ακόμα και τον άνθρακα είναι ένα θέμα τεράστιας συζήτησης στην ΕΕ από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ενώ ορισμένα κράτη-μέλη υποστηρίζουν την απαγόρευση της ρωσικής ενέργειας, άλλες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν ότι εξαρτώνται υπερβολικά από τη ρωσική ενέργεια και θα πλήξουν τις δικές τους οικονομίες περισσότερο από εκείνη της Ρωσίας.

Φον ντερ Λάιεν: Οι «φρικτές δολοφονίες» στην Ουκρανία δεν θα μείνουν αναπάντητες

Για «φρικτές δολοφονίες» στην Μπούτσα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας από τις οποίες αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα κάνει λόγο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι οδυνηρές εικόνες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνοντας για την πλήρη στήριξη της Επιτροπής. Προσέθεσε ότι συμφώνησαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο για «πλήρη συντονισμό» σημειώνοντας ότι «η ΕΕ έχει συστήσει μια κοινή ομάδα έρευνας με την Ουκρανία για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια στέλνοντας ομάδες έρευνας στο έδαφος για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές εισαγγελικές υπηρεσίες. Η Eurojust και η Europol είναι έτοιμες να βοηθήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments