Διεθνή

Πρόεδρος της Γερμανίας: «Ο Πούτιν τροφοδοτεί την απίστευτη τρέλα του»

Πρόεδρος της Γερμανίας: «Ο Πούτιν τροφοδοτεί την απίστευτη τρέλα του»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Πρόεδρος της Γερμανίας: Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ παραδέχτηκε πως μετανιώνει και ότι μετανιώνει που υπερασπιζόταν το έργο του Nord Stream 2.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μακροχρόνιος υποστηρικτής μιας προσέγγισης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, παραδέχτηκε ότι μετανιώνει και έκανε λάθος υπερασπιζόμενος για χρόνια το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που επρόκειτο να συνδέει Ρωσία προς Γερμανία.

Μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), από το οποίο προήλθε και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ήταν ένας από τους υπουργούς Εξωτερικών της Άνγκελα Μέρκελ πριν γίνει πρόεδρος, μια ουσιαστικά τιμητική θέση στη Γερμανία.

Η εισβολή στην Ουκρανία δείχνει ότι έκανε λάθος και ότι πρέπει να αναγνωριστεί, είπε ο αρχηγός του κράτους.

«Η συμμετοχή μας στο Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα ένα λάθος», είπε. «Επιλέξαμε έναν δρόμο στον οποίο η Ρωσία δεν πιστεύει πλέον και για τον οποίο κάποιοι από τους εταίρους μας είχαν προειδοποιήσει».

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας υπερασπιζόταν εδώ και καιρό, όπως ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρχντ Σρέντερ, την ιδέα ότι η οικονομική προσέγγιση με τη Μόσχα θα επέτρεπε να αγκιστρωθεί η Ρωσία σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα προσανατολισμένο προς τη Δύση.

Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής ήταν η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. Με βάση αυτή τη στρατηγική, αυτό θα οδηγούσε στο να μην τελεί πλέον η Ουκρανία σε καθεστώς χώρας διέλευσης.  «Αποτύχαμε στο έργο μας για την οικοδόμηση ενός κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού», είπε ο Γερμανός Πρόεδρος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν πίστευα ότι ο Πούτιν θα επέτρεπε στην οικονομική, πολιτική και ηθική κατάπτωση της χώρας του να τροφοδοτήσει την απίστευτη τρέλα του».

«Σε αυτό, όπως και άλλοι, έκανα λάθος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments