Διεθνή

Φειχό: Το διπλό στοίχημα του νέου Προέδρου της Ισπανικής Κεντροδεξιάς

Φειχό: Το διπλό στοίχημα του νέου Προέδρου της Ισπανικής Κεντροδεξιάς

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Φειχό: Ο νέος Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας καλείται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ισπανών στον εκλογικό αγώνα της επόμενης χρονιάς.

Εδώ και ελάχιστες ημέρες το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας έχει στο τιμόνι του έναν νέο Πρόεδρο, τον Αλμπέρτο Νούνιεθ Φέιχο, που καλείται να αναχαιτίσει με αποτελεσματικότητα την κοινωνική απήχηση λαϊκιστικό του ακροδεξιού Vox και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ισπανών στον εκλογικό αγώνα που το Λαικό Κόμμα θα δώσει την επόμενη χρονιά.

Σε ηλικία  60 ετών, ηγήθηκε, στο παρελθόν, της περιοχής της Γαλικίας και έχει αποκτήσει τη φήμη του μετριοπαθούς πολιτικού, ενός ήπιου κεντρώου – κεντροδεξιού πολιτικού, από τότε που εισήλθε στην πολιτική.

Ο έμπειρος και ρεαλιστής πολιτικός απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα του κόμματος για να «βγάλει την ισπανική πολιτική από την αντιπαράθεση», τόνισε στην πρώτη του ομιλία ως ηγέτης, επιβεβαιώνοντας ότι η φήμη του για μετριοπάθεια έχει χτιστεί από τότε που μπήκε στην πολιτική.

Από τη βάση μέχρι τα ηγετικά του στρώματα, το Λαϊκό Κόμμα βλέπει στον Φέιχο έναν πολιτικό ικανό τόσο να ενώσει το κόμμα μετά από μια από τις πιο σοβαρές εσωτερικές κρίσεις στην ιστορία του, που κόστισε τη θέση του στον Πάμπλο Κασάντο το προεδρικό του αξίωμα, όσο και να νικήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ στις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το τέλος του 2023. «Φτάνει πια με τις τεχνητές διαμάχες», ξεκίνησε την ομιλία του μετά την εκλογή του, καλώντας επίσης το Λαϊκό Κόμμα να σταματήσει τις «άγονες συζητήσεις» και να «αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα» .

Πλέον, θα πρέπει να επαναφέρει στην εξουσία μια κεντροδεξιά που εξακολουθεί να τραυματίζεται από την ανατροπή του Μαριάνο Ραχόι το 2018 από το Κοινοβούλιο μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσες κατόπιν της καταδίκης του Λαϊκού Κόμματος σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο νέος ηγέτης του κόμματος θα έχει μεταξύ των βασικών του αποστολών να περιορίσει την άνοδο του ακροδεξιού κομματικού σχηματισμού Vox, το οποίο καταλαμβάνει ήδη 24 κοινοβουλευτικά έδρανα και βλέπει τον λόγο του να τυγχάνει ιδιαίτερης απήχησης στον ισπανική κοινωνία. Και το πρώτο από τα δύο πρώτα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει ο νέος Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος είναι να επιτύχει τον κομματικό επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του Vox , προκειμένου να επιδιώξει από καλύτερη πολιτική θέση την εκλογική επικράτηση επί του Σοσιαλιστών του Σάντσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments