Διεθνή

Γερμανία: Οι συνέπειες της διακοπής εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία

Γερμανία: Οι συνέπειες της διακοπής εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Γερμανία: Οι τράπεζες σε μελέτες προβλέπουν πως οι συνέπειες της διακοπής εισαγωγής ρωσικής ενέργειας θα είναι δραματικές.

Η Γερμανία είναι κατά 50% εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η ένωση των τραπεζών στην Γερμανία προβλέπει πως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης  θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση σε περίπτωση που σταματήσουν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, εκτίμησε ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα υποχωρήσει περίπου 2% για το 2022.

Τι ανέφερε ο Γερμανός τραπεζίτης

«Η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου. Τότε, μια σημαντική ύφεση στη Γερμανία θα ήταν πραγματικά αναπόφευκτη» υπογράμμισε ο Γερμανός τραπεζίτης, προσθέτοντας πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν άμεση η ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης σε διάφορες επιχειρήσεις και κλάδους της γερμανικής οικονομίας

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα που πρέπει να λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, ο Σέβινγκ τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσει τα προγράμματα αγοράς ομολόγων και να στείλει μήνυμα για αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments