Διεθνή

Anonymous: Διέρρευσαν τα στοιχεία 120.000 Ρώσων στρατιωτών ώστε να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου

Anonymous: Διέρρευσαν τα στοιχεία 120.000 Ρώσων στρατιωτών ώστε να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου
Σε βιντεομήνυμά τους προς τον Ρώσο πρόεδρο προειδοποιούν ότι σύντομα θα αισθανθεί την πλήρη οργή των χάκερ του κόσμου

Οι Anonymous ισχυρίστηκαν ότι διέρρευσαν και δημοσίευσαν «προσωπικά δεδομένα 120.000 Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην Ουκρανία».

Η ομάδα των χάκερς  έχει κηρύξει «κυβερνοπόλεμό εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι Ανώνυμοι ανακοίνωσαν χθες ότι η τελευταία επίθεσή τους «διέρρευσε» τα προσωπικά στοιχεία του στρατού.

Σύμφωνα με την Sun, οι λεπτομέρειες αυτές περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας και αριθμούς διαβατηρίων.

Οι Anonymous σημείωνουν: «Όλοι οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία θα πρέπει να υποβληθούν σε δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου», λίγο μετά την αποκάλυψη της θηριωδίας στην Μπούκα.

Το μήνυμά τους στον Πούτιν

Ένα ηχογραφημένο μήνυμα εστάλη στον Πρόεδρο Πούτιν με βίντεο και εικόνες της εισβολής από ειδησεογραφικά πρακτορεία στο παρασκήνιο λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, ανέφερε η Unilad .

Στο βίντεο, ένας εκπρόσωπος είπε: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τους Ανώνυμους.

«Κύριε Πούτιν, η συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ότι το καθεστώς σας δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την αυτοδιάθεση των γειτόνων σας.»

Οι Ανώνυμοι αποκάλεσαν τον Πούτιν «υποκινητή» της βίας, αναφερόμενοι στη δολοφονία αθώων ανθρώπων.

Πρόσθεσαν: «Μέλη των Ανώνυμων έχουν κηρύξει κυβερνοπόλεμο κατά του επιθετικού σας καθεστώτος […] σύντομα θα αισθανθείτε την πλήρη οργή των χάκερ του κόσμου».

Αλλεπάλληλες “κυβερνοεπιθέσεις”

Η ομάδα ισχυρίστηκε επίσης ότι στις 31 Μαρτίου ότι είχε χακάρει 62.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ρωσική επιχείρηση επενδύσεων που ανήκει στον Αλεξάντερ Βινοκούροφ και τελεί υπό κυρώσεις της ΕΕ.

Οι Ανώνυμοι είπαν ότι οι λεπτομέρειες από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τοποθετήθηκαν στο “DDoSecrets”.

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός ιστότοπος για διαρροές ειδήσεων.

Η Emma Best, συνιδρυτής της DDoSecrets, είχε τουιτάρει ότι ο ιστότοπος δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη ρωσική δικηγορική εταιρεία Capital Legal Services.

Είχε κάνει την ανάρτηση για τα 200.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ «περίμενε επιβεβαίωση από τους Ανώνυμους.

Οι Ανώνυμοι έκαναν retweet σε μία από τις αναρτήσεις της κ. Μπεστ, η οποία ανέφερε ότι οι DDoSecrets δημοσίευσαν περίπου 57.500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη φιλανθρωπική πτέρυγα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσαν αν ευθύνονται για τη διαρροή.

Η ομάδα των χάκερς έχει προειδοποιήσει ότι: «οι κυβερνοεπιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι η Ρωσία να σταματήσει την επιθετικότητά της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments