Nέα της αγοράς

Η Net-Zero Asset Owner Alliance ζητά απανθρακοποίηση από τα μέλη που συνεργάζεται

Η Net-Zero Asset Owner Alliance ζητά απανθρακοποίηση από τα μέλη που συνεργάζεται

Πηγή Φωτογραφίας: www.cbcsd.cz- WWF

Net-Zero Asset Owner Alliance ζητάει την ενεργό κινητοποίηση των επενδυτών στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Ένας συνασπισμός ιδιοκτητών περιουσιακών στοιχείων με τεράστια επιρροή καθώς ελέγχει συνολικά 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ζητά αυστηροποίηση της στρατηγικής ESG σε μια προσπάθεια να μειωθούν αποτελεσματικότερα οι εκπομπές άνθρακα.

Η Net-Zero Asset Owner Alliance, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ των μελών της την Aviva Plc, το California Public Employees’ Retirement System και την Swiss Re AG, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι επενδυτές πρέπει να προχωρήσουν πέρα ​​από την απλή ενασχόληση με εταιρείες που ρυπαίνουν και να χρησιμοποιούν την επιρροή τους με στόχο να αρθούν ευρύτερα διαρθρωτικά εμπόδια στην απανθρακοποίηση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε σχετικό report περιγράφεται η στρατηγική που έχει υιοθετηθεί ευρέως από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων οι οποίοι επιδιώκουν την εφαρμογή περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων ορθής διακυβέρνησης. Διαπιστώνεται, όμως, ότι συχνά οι επενδυτές αντί να αποφεύγουν εταιρείες με χαμηλές ή και ανύπαρκτες επιδόσεις ESG, συνεργάζονται μαζί τους.

Αυτή η προσέγγιση δεν βοήθησε στη μείωση των εκπομπών άνθρακα καθώς αυτές συνεχίζουν να αυξάνονται, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τώρα ότι η θερμοκρασία της Γης πρόκειται να διπλασιαστεί από το κρίσιμο όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου

Οι στρατηγικές δέσμευσης πρέπει να υπερβαίνουν τις εταιρείες χαρτοφυλακίου και να στοχεύουν σε ολόκληρους τομείς και τη δημόσια πολιτική, ανέφερε η Net-Zero Asset Owner Alliance. Ζήτησε επίσης περισσότερη δέσμευση μεταξύ των επενδυτών και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που είναι εξουσιοδοτημένοι να χειριστούν τον πλούτο τους.

Το θετικό είναι ότι η δέσμευση των επενδυτών συνέβαλε στην «αύξηση των φιλόδοξων στόχων για το κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από τον Jake Barnett της Wespath Benefits & Investments και τον Patrick Peura της Allianz Investment Management SE. Ωστόσο, η στρατηγική είναι «ολοένα και λιγότερο αποτελεσματική» όταν οι επενδυτές στοχεύουν σε αλλαγές που είναι «ανέφικτες, αντιοικονομικές ή αβέβαιες» λόγω της πολιτικής ή του οικονομικού περιβάλλοντος.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά στην κατανομή των πόρων με έξυπνο τρόπο, δήλωσε ο Peura. «Δεν χρειάζεται κάθε ένας από τους 500 μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να διαθέσει χρόνο στο διοικητικό συμβούλιο με την ίδια εταιρεία για να τους πει το ίδιο πράγμα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές. Κάποια στιγμή, αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε σημαντικά μειωμένες αποδόσεις» όπως είπε.

Με βάση τη συστηματική διαχείριση, όπως την οραματίζεται ο Peura και ο Barnett, οι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων πρέπει να συγκαλέσουν πολλούς ενδιαφερόμενους σε βιομηχανίες και αλυσίδες εφοδιασμού και να τους ζητήσουν να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εκπομπές. Αυτό θα συνεπαγόταν επίσης ένα ηχηρό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις, τα κέντρα λήψης αποφάσεων και την κοινωνία των πολιτών να διασφαλίσουν ότι το νομικό πλαίσιο στηρίζει τον στόχο περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς, και να απαιτήσουν από τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Εάν οι διαχειριστές δεν είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή που έχουν, τότε οι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων «θα πρέπει να κοινοποιήσουν ότι τα συμφέροντά τους δεν εκπροσωπούνται αυθεντικά, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής εντολών εάν είναι απαραίτητο», έγραψαν οι συγγραφείς.

«Χρειαζόμαστε μια πιο πρακτική κατανόηση του πώς λειτουργούν οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων και πώς μπορούμε να παίξουμε πιο ενεργό ρόλο για να μετακινήσουμε ολόκληρο το σύστημα στο net-zero», είπε ο Barnett.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments