Αθλητισμός

Κινδυνεύει με φυλάκιση έως 7 ετών ο θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ

Κινδυνεύει με φυλάκιση έως 7 ετών ο θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS, MARCA

Η κατρακύλα του μεγάλου Μπόρις Μπέκερ δεν έχει τελειωμό. Ο Γερμανός πρώην σταρ του τένις κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Λονδίνου, για πολλές κατηγορίες μετά τη δίκη του για πτώχευση

Η κατρακύλα του μεγάλου Μπόρις Μπέκερ δεν έχει τελειωμό. Ο Γερμανός πρώην σταρ του τένις κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Λονδίνου, για πολλές κατηγορίες μετά τη δίκη του για πτώχευση.

Το άλλοτε Νο1 της ATP Ανδρών τέθηκε αντιμέτωπος για 24 αδικήματα που σχετίζονται με την πτώχευση του 2017, για την οποία δήλωσε τραπεζικό δάνειο 3,5 εκατομμυρίων Βρετανικών Λιρών (4,6 εκατομμύρια δολάρια ή 4,2 εκατομμύρια ευρώ) για ένα ακίνητο στην Ισπανία.

Έτσι τον έκρινε τον Μπέκερ ένοχο για κατηγορίες, όπως η παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και η απόκρυψη χρεών, αλλά για άλλες 20 κατηγορίες αθωώθηκε, με την οριστική ποινή να ανακοινώνεται στις 29 Απριλίου.

Ποια περιουσιακά στοιχεία κατηγορείται ότι κρύβει ο Μπέκερ;

Ο Μπέκερ, ο οποίος είναι πρώην νούμερο 1 στον κόσμο και έξι φορές πρωταθλητής Grand Slam, είπε στους διαχειριστές, που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι δεν είχε πολλά τρόπαια.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο τίτλος του στο Wimbledon ήταν στο Hall of Fame του τένις, ένας άλλος ήταν με τη γερμανική ομοσπονδία τένις (DTB) και ο τρίτος είχε δοθεί στη μητέρα του. Παράλληλα τόνισε  ότι τα βραβεία που έλειπαν δεν είχαν σημαντική αξία ή ενδιαφέρον για αυτόν και πιθανότατα να τα έχει χαρίσει.

Το δικαστήριο άκουσε ότι αυτά τα χρήματα καταβλήθηκαν σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό που αντιμετώπιζε ως ιδιωτικό «κουμπαρά». Ο Μπόρις Μπέκερ κρίθηκε ένοχος για οικονομική αφερεγγυότητα και κινδυνεύει με φυλάκιση έως 7 ετών

Άλλα περιουσιακά στοιχεία που διακυβεύονται περιλαμβάνουν ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ένα τραπεζικό δάνειο 825.000 ευρώ και σημαντικά ποσά που καταβλήθηκαν στην πρώην σύζυγό του Μπάρμπαρα Μπέκερ, καθώς και στην εν διαστάσει σύζυγο Σάρλελι «Λίλι» Μπέκερ» και έναν φίλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και το ποσό των 300.000 ευρώ που μεταφέρθηκε στον δικό του λογαριασμό, καθώς και άλλα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε καταστήματα μόδας και τα σχολικά δίδακτρα, με τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε ο γιος του Νόα.

Ο Μπέκερ, ο οποίος κέρδισε 49 τίτλους σε ατομικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της 16χρονης καριέρας του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του και πλέον περιμένει την οριστική απόφαση των δικαστικών αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments