Τεχνολογία

Metaverse: Δημιούργησε τον πρώτο άστεγο στον εικονικό κόσμο – «Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα»

Metaverse: Δημιούργησε τον πρώτο άστεγο στον εικονικό κόσμο – «Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα»

Πηγή Φωτογραφίας: H-Blogger

Metaverse: «Ενώ "χτίζονται" ολοένα και περισσότεροι εικονικοί κόσμοι, η κοινωνική απομόνωση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή»

Αν και το metaverse προβάλλει ως το ουτοπικό παράλληλο σύμπαν του πραγματικού κόσμου, οι εκάστοτε διαχειριστές του φαίνεται να μην κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα της πραγματικότητας.

Παρότι οι «ασπίδες» ασφαλείας του metaverse προσπαθούν να κρύψουν τους αστέγους από τα μάτια των χρηστών, η TBWA\Paris, η εταιρεία πίσω από την πρωτοβουλία τής Endourage, με τη λογική πως επειδή δε βλέπουμε κάτι, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει, δημιούργησε τον πρώτο άστεγο του metaverse.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας τής Endourage, ενός δικτύου 150.000 πολιτών που προσπαθούν να μετριάσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό των αστέγων, οι χρήστες γνωρίζουν τον Γουίλ.

Ο εικονικός αυτός χαρακτήρας έχει σχεδιαστεί ως ένας «εκπρόσωπος των αόρατων» στη Γαλλία και λειτουργεί ως υπενθύμιση πως δεν χρειάζεται να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα της πραγματικότητας, όπως η αστεγία και η κοινωνική απομόνωση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί.

«Ενώ οι τεράστιες επενδύσεις στην εικονική πραγματικότητα επιταχύνονται και ενώ “χτίζονται” ολοένα και περισσότεροι εικονικοί κόσμοι, η κοινωνική απομόνωση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή» εξηγεί η TBWA\Paris.

«Με τον Γουίλ, η Entourage αμφισβητεί την εξέλιξη της κοινωνίας μας, των κοινωνικών δεσμών, και μας προσκαλεί να φροντίσουμε τους πιο ευάλωτους στην πραγματική ζωή»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments