Διεθνή

Βρετανία: Κυρώσεις στις κόρες Πούτιν και Λαβρόφ

Βρετανία: Κυρώσεις στις κόρες Πούτιν και Λαβρόφ

Πηγή Φωτογραφίας: sentinelassam

Σε κίνηση ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ, προχώρησε η Βρετανία επιβάλλοντας κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, αλλά και στη θυγατέρα του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Στο “στόχαστρο” και των Βρετανών μπαίνουν οι κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν, ακολουθώντας την κίνηση των ΗΠΑ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Βρετανία πρόσθεσε σήμερα τις κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον κατάλογο κυρώσεών της, σε μια προσπάθεια, όπως τη χαρακτήρισε, να στοχοποιηθεί ο τρόπος ζωής αυτών που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Βρετανία και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι ανακοίνωσαν πακέτα κυρώσεων σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Μόσχας, βασικών βιομηχανιών της χώρας καθώς και της πρόσβασής της στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με βάση την επικαιροποίηση του βρετανικού καταλόγου κυρώσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία των ενηλίκων θυγατέρων του Πούτιν, της Κατερίνα Τιχόνοβα και της Μαρία Βορόντσοβα, καθώς και της Σεργκέγεβνα Βινοκούροβα, κόρης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Και στις τρεις επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Το πακέτο πρωτόγνωρων κυρώσεών μας πλήττει την ελίτ και τις οικογένειές τους, ενώ υποβαθμίζει τη ρωσική οικονομία σε μια κλίμακα που η Ρωσία δεν έχει ξαναδεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας. Βρετανία: Πολύ σημαντικό το πλήγμα στη ρωσική οικονομία από τις δυτικές κυρώσεις

Η Βρετανία δήλωσε επίσης ότι η ανάλυσή της καταδεικνύει πως η Ρωσία οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεσή της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Βρετανία εκτιμά ότι το 60% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας έχει ‘παγώσει’ ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων.

Χθες, το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η κίνηση σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments