Κόσμος

Μόσχα: Απαγόρευση εισόδου στους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας

Μόσχα: Απαγόρευση εισόδου στους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας
Η Μόσχα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στους ηγέτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία

Η Μόσχα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στους ηγέτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία, απαντώντας σε αντίστοιχα μέτρα που έλαβαν οι χώρες αυτές μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις δύο ανακοινώσεις του το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τις δυο χώρες για «εχθρικές ενέργειες» απέναντι στη Ρωσία.

Σον κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και η Νεοζηλανδή ομόλογός του Τζασίντα Αρντέρν, καθώς και πολλά μέλη των κυβερνήσεών τους και βουλευτές από τις δύο χώρες.

Συνολικά, η απαγόρευση αφορά 228 Αυστραλούς και 130 Νεοζηλανδούς πολιτικούς.

Η Μόσχα καταδίκασε την «άφρονα ρωσοφοβική έξαψη» της Αυστραλίας η οποία «ακολούθησε πειθήνια» τις άλλες δυτικές χώρες, όπως αναφέρει. Προειδοποίησε επίσης ότι «στο εγγύς μέλλον» θα προστεθούν και άλλα ονόματα σε αυτή τη «μαύρη λίστα», όπως στρατιωτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι που «συμβάλλουν στην υποκίνηση μιας αρνητικής στάσης απέναντι στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments