Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του – Ράγισε καρδιές η σύζυγός του

Γιώργος Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του – Ράγισε καρδιές η σύζυγός του
Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα 9 Απριλίου, από την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, και μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι για τους δολοφόνους του και τα κίνητρά τους.

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ  τέλεσαν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του έγινε τρισάγιο στον τόπο που εκτελέστηκε, ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο.

Με δάκρυα στα μάτια η σύζυγός του, Στάθα Καραϊβάζ έστειλε το δικό της μήνυμα για τη δολοφονία του συζύγου της.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχα την τύχη και την ευτυχία να είμαι σύντροφος του Γιώργου από τα 20 μέχρι και την ώρα που έφυγε. Ο Γιώργος, όπως όλοι ξέρετε, ήταν ένας καλό και καθαρός άνθρωπος. Αυτό που εγώ ζητάω και θέλω όλοι μαζί σήμερα που είμαστε εδώ, είναι η δολοφονία του Γιώργου να θεωρηθεί ως ένα έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας και ελευθερίας λόγου και κατά ενός ανθρώπου που απλά και μόνο έκανε την δουλειά του»!

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση των ερευνών με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας πως απαιτεί απαντήσεις και τη σύλληψη των δολοφόνων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, συμπληρώνεται ένα έτος από τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Η διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΣΗΕΑ και για τον λόγο αυτό έχουμε απευθυνθεί πολλάκις, γραπτά και προφορικά, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το αν έστω υπάρχει πρόοδος στις έρευνες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυτό δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων καθώς και η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία μας απευθύνουν συχνά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εμφανίζεται  σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά ούτε θα επιτρέψει να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments