Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλαφ Σολτς: Έγκλημα πολέμου η σφαγή αμάχων στην Μπούκα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλαφ Σολτς: Έγκλημα πολέμου η σφαγή αμάχων στην Μπούκα
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με αμυντικά όπλα για να στείλει το μήνυμα ότι είναι δεσμευμένη στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτό είναι ένα έγκλημα. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου που δεν θα δεχθούμε… εκείνοι που το έκαναν πρέπει να λογοδοτήσουν» δήλωσε το Σάββατο  ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, για τη σφαγή αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας.

«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, για τους θανάτους αμάχων στην Μπούκα, την πόλη που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων αποκαλύφθηκαν εικόνες φρίκης με εκατοντάδες νεκρούς αμάχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος της Μπούκα δήλωσε πως τουλάχιστον 360 άμαχοι σκοτώθηκαν και 260-280 τάφηκαν σε ομαδικό τάφο από άλλους κατοίκους.

Η Ρωσία αποκαλεί «αποκρουστική πλαστογραφία» τους ισχυρισμούς ότι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα την περίοδο της κατάληψης της πόλης, με σκοπό τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση πριν από τις εκλογές στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν, ο Σολτς είπε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με αμυντικά όπλα για να στείλει το μήνυμα ότι είναι δεσμευμένη στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών. «Τα ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments