Κόσμος

Ρωσία: Κλείνει τα τοπικά παραρτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας, του HRW και άλλων ξένων ΜΚΟ

Ρωσία: Κλείνει τα τοπικά παραρτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας, του HRW και άλλων ξένων ΜΚΟ
Η Ρωσία έκλεισε τα γραφεία συνολικά 15 ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW)

Η Ρωσία έκλεισε τα γραφεία συνολικά 15 ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας (Ηνωμένο Βασίλειο) και του HRW (ΗΠΑ) «αποκλείστηκαν από το επίσημο μητρώο των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων» στη Ρωσία λόγω «παραβιάσεων της ρωσικής νομοθεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Διεθνής Αμνηστία διευκρίνισε από την πλευρά της ότι η απόφαση αυτή ισοδυναμεί ντε φάκτο με κλείσιμο των γραφείων της.

Από το επίσημο μητρώο διαγράφτηκαν επίσης το Κληροδότημα Κάρνεγκι για τη Διεθνή Ειρήνη, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το Ίδρυμα Αγά Χαν και το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης. Συνολικά, οι εννέα μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι γερμανικές, τρεις αμερικανικές, μία βρετανική, μία πολωνική και μία ελβετική.

Δεν διευκρινίστηκε για ποιες «παραβιάσεις» κατηγορούνται οι οργανώσεις αυτές.

Πριν από μερικές ημέρες το HRW ανέφερε ότι βρήκε «πολλές περιπτώσεις» στις οποίες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραβίασαν το δίκαιο του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments