Διεθνή

Νεχάμερ: Η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στη Μόσχα – Τι είπε με Πούτιν

Νεχάμερ: Η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στη Μόσχα – Τι είπε με Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου, αλλά και της διάνοιξης των ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους άμαχους επεσήμανε ο Αυστριακός καγκελάριος στην συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο - Είναι ο πρώτο Ευρωπαίος που βλέπει τον Πούτιν από την έναρξη της εισβολής

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά επεσήμανε ότι είναι  «επιτακτική ανάγκη» να συνεχιστεί ο άμεσος διάλογος με το Κρεμλίνο και τον Βλαντίμιρ Πούτιν .

Ο κ. Νεχάμερ διευκρίνισε ότι «δεν ήταν μία φιλική συνάντηση», αλλά «ένα καθήκον» για εκείνον, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία, ιδιαίτερα για τον άμαχο πληθυσμό, είναι τραγική.

Καθήκον οι συνομιλίες με Πούτιν

«Μόλις ήρθα από την Ουκρανία και είδα με τα μάτια μου τα αμέτρητα δεινά που προκάλεσε ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας. Το ταξίδι στη Μόσχα και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν είναι καθήκον για μένα. Ένα καθήκον από αίσθημα ευθύνης να μην αφήσουμε κανένα λιθαράκι ελπίδας για να επέλθει η παύση των εχθροπραξιών ή τουλάχιστον να υπάρξει μία πρόοδος στην ανθρωπιστική βοήθεια για τον πάσχοντα άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία. Για μένα, δεν υπάρχει εναλλακτική από την επιδίωξη άμεσων συνομιλιών και με τη Ρωσία, παρά τις πολύ μεγάλες διαφορές που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Νεχάμερ στη δήλωσή του.

Επείγουσα ανάγκη οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Και πρόσθεσε: «Η ΕΕ είναι πιο ενωμένη από ποτέ σε αυτό το θέμα. Κατέστησα επίσης σαφές στον Ρώσο Πρόεδρο ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να μεταφερθούν πόσιμο νερό και τρόφιμα στις πολιορκημένες πόλεις και να απομακρυνθούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι τραυματίες. Θα ενημερώσω τους Ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με τη συνομιλία μου με τον Ρώσο πρόεδρο και να συζητήσουμε τα περαιτέρω βήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments