Πολιτική

Μπακογιάννη για τις γαλλικές εκλογές: Η Ευρώπη έβγαλε χθες έναν αναστεναγμό ανακούφισης

Μπακογιάννη για τις γαλλικές εκλογές: Η Ευρώπη έβγαλε χθες έναν αναστεναγμό ανακούφισης
Μπακογιάννη για τις γαλλικές εκλογές: «Η Ευρώπη έβγαλε χθες έναν αναστεναγμό ανακούφισης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και έχει κερδηθεί η μάχη» σχολίασε

Στις γαλλικές εκλογές και το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η Ευρώπη έβγαλε χθες έναν αναστεναγμό ανακούφισης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και έχει κερδηθεί η μάχη» σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Τόνισε ότι η χώρα αντέδρασε και θέλει να παραμείνει παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Πρόσθεσε ότι αυτό που φαίνεται στην Γαλλία είναι ότι ενώνονται για μια ακόμη φορά τα άκρα και αυτός είναι ο κίνδυνος.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα – Τι δήλωσε ο Μακρόν

Στις πρώτες δηλώσεις του, αμέσως μετά την επικράτησή του στον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν, ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν.

«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει», είπε ο Μακρόν. «Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συνυποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα. Ευχαριστώ την Anne Hidalgo, τον Yannick Jadot, τη Valérie Pécresse και τον Fabien Roussel, που με υποστήριξαν απόψε», είπε επίσης ο Μακρόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments