Πολιτική

Πλεύρης: Μετά το Πάσχα θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Πλεύρης: Μετά το Πάσχα θα χαλαρώσουν τα μέτρα
Πλεύρης: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση» σημείωσε.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να χαλαρώσουν τα μέτρα όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση» σημείωσε.

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», τόνισε.

Ωστόσο, μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της μάσκας επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», υπογράμμισε.

Για τον εορτασμό του Πάσχα

«Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δε θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο», είπε.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, σχολίασε ότι παρά τα σκληρά μέτρα, για τα οποία μάλιστα έχει κατηγορηθεί και προσωπικά, η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Πριν από την υποχρεωτικότητα είχαμε 55% στον γενικό πληθυσμό και 65% στον ενήλικο, σήμερα είμαστε στο 74% και κοντά στο 85% αντίστοιχα, ενώ στους άνω των 60 ετών είμαστε στο 90%. Άρα αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός έχει επιτευχθεί», δήλωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments