Διεθνή

Πακιστάν: Τούρκικες εφημερίδες δοξάζουν τον νέο πρωθυπουργό που ανέλαβε τα ηνία της χώρας

Πακιστάν: Τούρκικες εφημερίδες δοξάζουν τον νέο πρωθυπουργό που ανέλαβε τα ηνία της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Metro Philadelphia - YouTube

Πακιστάν: Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και εχθροί του Πακιστάν

Ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαχμπάζ Σαρίφ έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία μάλιστα γράφουν οι τοπικές εφημερίδες τα καλύτερα για εκείνον. Ο ηγέτης του κόμματος Πακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (PML-N)  διαδέχθηκε τον Ιμραν Χαν, ο οποίος ανατράπηκε την Κυριακή χάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Σαρίφ δεν κρύβει την βαθιά αγάπη και εκτίμηση που έχει προς την Τουρκία, όπως συμβαίνει εξάλλου και με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Πακιστάν. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Akit. «Νέο ηγέτης του Πακιστάν: “Ο εχθρός της Τουρκίας είναι εχθρός μας”» αναφέρει ο τίτλος, παρουσιάζοντας στη συνέχεια δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού του Πακιστάν.

«Ο Σαχμπάζ Σαρίφ, ο οποίος όταν ήταν Πρωθυπουργός της επαρχίας Παντζάμπ του Πακιστάν, έκλεισε σχολεία της οργάνωσης Γκιουλέν, είχε πει πως το Πακιστάν δεν θα κάνει τίποτα εναντίον του τουρκικού λαού προσθέτοντας πως “Ό,τι είναι καλό για την Τουρκία είναι καλό και για το Πακιστάν. Ό,τι είναι κακό για την Τουρκία είναι επίσης κακό για το Πακιστάν. Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και εχθροί του Πακιστάν”» τονίζει το δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments