Διεθνή

Λεπέν: «Δεν έχω μυστική ατζέντα για αποχώρηση από την ΕΕ»

Λεπέν: «Δεν έχω μυστική ατζέντα για αποχώρηση από την ΕΕ»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - PompiersFR

Λεπέν: «Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων δεν θέλει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπάρχει σήμερα»

«Δεν έχω μυστική ατζέντα για αποχώρηση από την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, ακόμη κι αν οι προσπάθειές της να μεταρρυθμίσει την ένωση αποτύχουν.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter την Τρίτη, η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, όπου θα αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε:

«Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων δεν θέλει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπάρχει σήμερα, η οποία είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο, που προχωρά με απειλές, εκβιασμούς και που εφαρμόζει πολιτικές που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των λαών».

Η Λεπέν όπως φαίνεται άφησε στο παρελθόν τα σχέδια της για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, τη συνθήκη Σένγκεν και το ευρώ

Ωστόσο, παραμένει βαθιά ευρωσκεπτικίστρια. Η ίδια επισήμανε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Σένγκεν και θα αυξήσει τον αριθμό των εκτελωνιστών, επαναφέροντας τους ελέγχους στα εμπορεύματα που εισέρχονται στη χώρα από άλλα κράτη της ΕΕ.

Επίσης την Τρίτη, η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι η προσφορά του Μακρόν να αμβλύνει τις προγραμματισμένες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις είναι ένας «ελιγμός» για να δελεάσει τους ψηφοφόρους ενόψει της 24ης Απριλίου.

«Είναι ένας ελιγμός του Εμανουέλ Μακρόν για να προσπαθήσει να κερδίσει ή τουλάχιστον να μετριάσει την αντίθεση των αριστερών ψηφοφόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε εκστρατεία στην πρώην βιομηχανική καρδιά της Γαλλίας, ο Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμος να αναπροσαρμόσει τη σχεδιαζόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμισή του, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός του για επανεκλογή.

Σαρκοζί υπέρ Μακρόν στον β’ γύρο: «Έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει τη σοβαρή διεθνή κρίση»

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί έσπασε τη σιωπή του και σε δήλωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι σε μια σοβαρή διεθνή κρίση που είναι πιο περίπλοκη από ποτέ», ανέφερε ο Σαρκοζί, προσθέτοντας πως το «οικονομικό σχέδιο» του Μακρόν «βάζει την ενίσχυση της εργασίας στο επίκεντρο όλων των προτεραιοτήτων του» και ότι «η ευρωπαϊκή του δέσμευση είναι σαφής και ξεκάθαρη».

Επιπλέον, ο Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ότι «η πίστη στις αξίες της Ρεπουμπλικανικής δεξιάς» και η «κουλτούρα διακυβέρνησης» των Ρεπουμπλικανών πρέπει να τους οδηγήσει» να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν για συσπείρωση. «Είναι, όπως έχουν τα πράγματα, ο μόνος σε θέση να δράσει. Το συμφέρον της Γαλλίας πρέπει να είναι ο μόνος μας οδηγός» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments