Διεθνή

Λιβύη: Έχει τη δυνατότητα παραγωγής 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα

Λιβύη: Έχει τη δυνατότητα παραγωγής 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα

Πηγή Φωτογραφίας: foreignpolicy

Σε μια σπουδαία δήλωση προέβη ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) για την ανάπτυξη  στον τομέα του πετρελαίου

Σε μια σπουδαία δήλωση προέβη ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), Μουσταφά Σαναλά, ο οποίος είπε πως εάν υπάρξει ανάπτυξη  στον τομέα του πετρελαίου, τότε θα η χώρα θα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στα 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Λιβύη, ο Σαναλά είπε: «Εάν συμβούν αυτές οι καταστάσεις, μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου στα 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα».

Δηλώνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα είναι εύθραυστη, ο Σαναλά υπενθύμισε ότι η NOC χρωστάει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δηνάρια Λιβύης.

Αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στα 1,1 εκατομμύρια βαρέλια από την ίδρυση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας το 2021, η Λιβύη έγινε η πρώτη μεταξύ των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου και η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, ξεπερνώντας την Αλγερία και την Αγκόλα.

Τη στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ουκρανική σύγκρουση και την ενεργειακή κρίση που ακολουθεί ως συνέπεια, η Λιβύη αποτελεί ενδεχόμενη λύση για το ενεργειακό τέλμα που απειλεί τη Γηραιά Ήπειρο.

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της NOC για καθυστερημένους μισθούς

Τον περασμένο μήνα, το Λιβυκό Σωματείο Εργαζομένων της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) στη Βεγγάζη ζήτησε την ταχεία καταβολή τεσσάρων μηνών καθυστερημένων μισθών. Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως «άδικη μεταχείριση και σκόπιμη περιθωριοποίηση» από την NOC, των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ζήτησαν την άμεση διευθέτηση της οικονομικής και διοικητικής τους κατάστασης, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του προέδρου της ΝΟΕ, Μουσταφά Σαναλά. Αυτό εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, για να ενοποιήσει τις διοικήσεις της NOC στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη και να τις αναδιανείμει επειγόντως στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Πρίνο

Η NOC ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα της χώρας από εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου έφτασαν τα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών. Η κρατική NOC είπε ότι τα συνολικά καθαρά έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου πέρυσι ανήλθαν σε 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και 30 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις εκτός δολαρίων.

Από τη δεκαετία του 1970, η Λιβύη, η οποία βρίσκεται στα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments