Διεθνή

Πληρωμή με bitcoin σε McDonald’s και Starbucks

Πληρωμή με bitcoin σε McDonald’s και Starbucks
Περισσότερες από 400.000 επωνυμίες υπολογίζεται ότι θα μπορούν να δέχονται συναλλαγές με αυτό το εικονικό νόμισμα.

Περισσότερες από 400.000 επωνυμίες υπολογίζεται ότι θα μπορούν να δέχονται συναλλαγές με αυτό το εικονικό νόμισμα.

Πριν από ελάχιστες ημέρες, την Τετάρτη 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι το συνέδριο Bitcoin 2022, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα αφιερωμένα στο κρυπτονόμισμα. Ο Jack Mallers, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Strike, μιας εφαρμογής πληρωμών που βασίζεται στο Lightning Network, μια επικάλυψη του δικτύου Bitcoin, ανακοίνωσε ότι χιλιάδες έμποροι λιανικής ήταν πλέον σε θέση να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονόμισμα.

Μεταξύ των 400.000 εμπορικών σημάτων που συμμετέχουν σε αυτή τη συνεργασία συναντάμε την αλυσίδα McDonald’s, τα διάσημα κφέ Starbucks, την εταιρεία λιανικού εμπορίου Walmart και την Best Buy.

Αυτό ισχύει για όλους τους ιστότοπους και τους εμπόρους που χρησιμοποιούν το Shopify, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, το NCR, μια λύση πληρωμής για το εμπόριο και το Blackhawk, που είναι ειδικευμένο στις κάρτες δώρων και πελατών. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν γίνει συμβατές με το Lightning Network, το οποίο επιτρέπει συναλλαγές με bitcoin. «Οποιοσδήποτε διαδικτυακός έμπορος που χρησιμοποιεί το Shopify μπορεί να δεχτεί πληρωμές χωρίς το boomer δίκτυο που χρονολογείται από το 1949, να τις λάβει άμεσα, τελικά μετρητά, χωρίς μεσάζοντα, χωρίς χρεώσεις 3%,» καυχήθηκε ο Jack Mallers, επιμένοντας στην ταχύτητα των συναλλαγών.

Από την άλλη, είναι μόνο μια ανακοίνωση και τα περιγράμματα είναι αρκετά θολά, προειδοποιεί το PhonAndroid. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ, η πρώτη χώρα που ενέκρινε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, βασίστηκε επίσης στην εφαρμογή Strike για την ανάπτυξη αυτού του έργου.

Πρόσφατα, το κρυπτονόμισμα συζητήθηκε ως μέσον πληρωμής για την πληρωμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου. Η Ρωσία έχει πράγματι ανακοινώσει ότι δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή ευρώ. Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, το bitcoin ξεπέρασε για λίγο τα 45.000 $.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments