Διεθνή

Ο Πάπας στο Καζακστάν για διαθρησκευτικό διάλογο

Ο Πάπας στο Καζακστάν για διαθρησκευτικό διάλογο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πάπας στο Καζακστάν επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι ο διαλόγος μια τέτοια εποχή

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνομιλία με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Τοκάγιεφ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Νουρ-Σουλτάν και να λάβει μέρος στο Συνέδριο των Ηγετών των Παγκόσμιων Θρησκειών, ανακοίνωσε η προεδρική υπηρεσία Τύπου του Καζακστάν.

Πόλεμος και θρησκεία

«Ο Πάπας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο για την ευκαιρία να συναντηθεί και επιβεβαίωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Καζακστάν και ότι θα συμμετάσχει και στο 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών. Είπε ότι είχε μεγάλες προσδοκίες για την επερχόμενη επίσκεψη και συμμετοχή στο φόρουμ», είπε ο Τοκάγιεφ σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Ανυπομονώ για αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός όσον αφορά την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ενότητας και της προσέγγισης των κρατών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτές τις μέρες», δήλωσε ο επικεφαλής της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία Τύπου του Καζακστάν.

Ο Ποντίφικας τόνισε την εξαιρετική σημασία της επίτευξης ενότητας και συμφωνίας στον κόσμο εν μέσω της τρέχουσας περίπλοκης γεωπολιτικής κατάστασης, που έχει προκληθεί από την στρατιωτική εισβολή του ρωσικού στρατού στο ρωσικό έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments