Focus

Olga Smirnova: Η μπαλαρίνα των Bolshoi που έφυγε από τη Ρωσία – “Η ζωή μου άλλαξε μέσα σε μια μέρα”

Olga Smirnova: Η μπαλαρίνα των Bolshoi που έφυγε από τη Ρωσία – “Η ζωή μου άλλαξε μέσα σε μια μέρα”

Πηγή Φωτογραφίας: Olga Smirnova

Olga Smirnova: Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τη Ρωσία με ότι σημαίνε αυτό για την καριέρα της.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα, Olga Smirnova, αποχώρησε από τα Bolshoi και έφυγε μέσα σε ένα βράδυ από τη Ρωσία. Πλέον μένει στην Ολλανδία κι ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο εθνικό μπαλέτο της χώρας.

View this post on Instagram

A post shared by Olga Smirnova (Official page) (@leka.spb.ballet)

“Η ζωή μου άλλαξε μέσα σε μια μέρα” λέει η χορεύτρια σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian εξηγώντας πως “το πρωί δεν ήξερα ότι θα εγκαταλείψω τη Ρωσία. Και το βράδυ καθόμουν στο αεροπλάνο”.

Η 30χρονη μπαλαρίνα υπήρξε μία από τις μεγάλες σταρ των Bolshoi και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της όταν αποφάσισε να φύγει από τα μπαλέτα που έχουν στενή συνεργασία με το Κρεμλίνο. Η Smirnova μετά την εισβολή έκανε μια φορτισμένη ανάρτηση στο Telegram, γράφοντας πως “ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία. Αλλά τώρα υπάρχει μια γραμμή ανάμεσα στο πριν και το μετά”. Μετά την ανάρτηση αποφάσισε να συνεργαστεί με το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας και να φύγει.

“Δεν ένιωθα ασφαλής” λέει εξηγώντας πως μπορεί να μην την είχαν απειλήσει μετά το μήνυμά της αλλά η ίδια ένιωθε ότι υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα: “Οι διεθνείς πτήσεις ακυρώνονταν και υπήρχαν φήμες ότι θα κλείσουν τα σύνορα. Οπότε αποφάσισα να φύγω. Δεν ήθελα να το ρισκάρω και να περιμένω περισσότερο”. Όπως είπε, γνώριζε ότι η δηλώσεις της εναντίον της Ρωσίας θα την έθεταν σε κίνδυνο. “Δεν ξέρω γιατί το έκανα” λέει, προσθέτοντας πως απλά “ένιωσα πως έπρεπε να μιλήσω. Δεν μπορούσα να το κρατήσω. Υπήρχαν πολλοί καλλιτέχνες που μιλούσαν ανοιχτά. Σέβομαι τη ρώσικη λογοτεχνία. Ο Dostoevsky και ο Tolstoy είναι οι αγαπημένοι μου συγγραφείς και μαθαίνεις από αυτούς ότι πρέπει να μιλάς ανοιχτά και ειλικρινά”.

“Ποτέ δεν ακολουθούσα τι συμβαίνει στην πολιτική. Αλλά η πολιτική έγινε αδύνατον να την αγνοήσεις, για αυτό μίλησα εναντίον του πολέμου. Ο πόλεμος είναι ένας απαράδεκτος τρόπος στον πολιτισμένο κόσμο για να λύσεις όποιες διαφορές”, είπε η μπαλαρίνα λέγοντας ότι με τον πόλεμο αυτό “πλήττεται η φήμη της Ρωσίας εξαιτίας της ρωσικής κυβέρνησης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments