Διεθνή

Netflix: Ρώσοι το μηνύουν για τη διακοπή της υπηρεσίας

Netflix: Ρώσοι το μηνύουν για τη διακοπή της υπηρεσίας
Οι μηνυτές ζητούν αποζημίωση 730.000 δολαρίων για ηθική βλάβη καθώς και την επιβολή προστίμου στο Netflix ίσο με το 50% του ποσού που επιδικάστηκε από το δικαστήριο

Οι Ρώσοι χρήστες του Netflix φέρεται να έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή εναντίον του γίγαντα του streaming για απώλεια της υπηρεσίας.

Τον περασμένο μήνα το Netflix επιβεβαίωσε ότι ανέστειλε την υπηρεσία του στη Ρωσία ως αντίδραση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Το Netflix έχει επίσης διακόψει όλα τα έργα και τις εξαγορές από τη Ρωσία. Πριν αποσυρθεί από τη χώρα, το Netflix αρνήθηκε να συμπεριλάβει στη λίστα του 20 ρωσικά προπαγανδιστικά κανάλια.

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA αναφέρει ότι 20 άτομα (το ελάχιστο που απαιτείται στη Ρωσία για ομαδική αγωγή) έχουν ήδη συμμετάσχει στη νομική διαδικασία, ενώ άλλοι 100 έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Το Netflix έχει συγκεντρώσει περίπου ένα εκατομμύριο συνδρομητές από την ημέρα λειτουργίας του στη Ρωσία το 2016. Μια συνδρομή του Netflix στη Ρωσία κοστίζει περίπου 799 ρούβλια (9,67 δολάρια) το μήνα.

Σύμφωνα με το RIA, στη σύμβαση των συνδρομητών με το Netflix δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς άρνησης εκπλήρωσης των υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου, ισχυρίζονται ότι η αναστολή της υπηρεσίας παραβιάζει τα δικαιώματα των χρηστών και συνιστά παραβίαση του αστικού κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση 730.000 δολαρίων για ηθική βλάβη καθώς και πρόστιμο κατά του Netflix ίσο με το 50% του ποσού που επιδικάστηκε από το δικαστήριο. Θα μπορούσαν να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις εάν το Netflix χάσει την υπόθεση και αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις αντισταθμιστικές εντολές.

Πηγή: variety.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments