Αθλητισμός

Κατάταξη UEFA: Στην 15η θέση η Ελλάδα – Πόσες ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη

Κατάταξη UEFA: Στην 15η θέση η Ελλάδα – Πόσες ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη
Με πέντε ομάδες ξανά η Ελλάδα στην Ευρώπη από τη μεθεπόμενη σεζόν

Οριστικά στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA τερμάτισε η Ελλάδα, παρά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Μαρσέιγ, καθώς εκτός συνέχειας έμειναν και οι Σλάβια Πράγας και Μπόντο/Γκλιμτ.

Η πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά» στη νεοσύστατη διοργάνωση, αλλά και αυτή του Ολυμπιακού στο Europa League, έφεραν την Ελλάδα στην 15η θέση, στην οποία και τερματίζει τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον αποκλεισμό της Σλάβιας Πράγας από την Φέγενορντ, καθώς η Τσεχία που μας «ακολουθούσε» κατά πόδας, έμεινε χωρίς εκπροσώπηση και έμεινε στην 16η θέση και στην επόμενη τερμάτισε η Νορβηγία, μετά τον αποκλεισμό της Μπόντο/Γκλιμτ από την Ρόμα.

Τι σημαίνει η 15η θέση για την Ελλάδα

Η 15η θέση φέρνει αλλαγές στα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ελληνικές ομάδες  από την σεζόν 2023-’24. Συγκεκριμένα, από εκείνη τη σεζόν την έξοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα παίρνουν πέντε ομάδες, με σημαντικότερες αλλαγές την έξοδο του δεύτερου της βαθμολογίας στα προκριματικά του Champions League.

Τόσο ο Πρωταθλητής της επόμενης σεζόν στη Super League, όσο και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος θα πάρει μέρος στο μονοπάτι των πρωταθλητών και ο δεύτερος σ’ αυτό των μη πρωταθλητών.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στα προκριματικά του Europa League, με τον Κυπελλούχο να εκκινεί από τον γ’ γύρο, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας θα ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Η κατάταξη της UEFA:

– 13 Βέλγιο 30.600 (0/5) – 14 Ελβετία 29.675 (0/4) – 15 Ελλάδα 28.200 (0/4) – 16 Τσεχία 27.800 (0/4) – 17 Νορβηγία 27.250 (0/4) – 18 Δανία 27.175 (0/5) – 19 Κροατία 27.150 (0/4) – 20 Τουρκία 27.100 (0/5)

Τι σημαίνουν οι θέσεις για τη σεζόν 2023-’24

11η και 12η θέση Ο πρωταθλητής στα playoffs του Champions League Ο δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο Κυπελλούχος στα playoffs του Europa League Ο τρίτος στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League Ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

13η και 14η θέση Ο πρωταθλητής στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League O τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

15η θέση Ο πρωταθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League Ο τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

16η και 17η θέση Ο πρωταθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League *Τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και καμία στο Europa League.

18η μέχρι 28η θέση Ο πρωταθλητής στον α’ προκριματικό γύρο του Champions League Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League *Τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και καμία στο Europa League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments