Διεθνή

Σε υποχώρηση η Παγκόσμια Οικονομική Ανάπτυξη

Σε υποχώρηση η Παγκόσμια Οικονομική Ανάπτυξη

Πηγή Φωτογραφίας: eurasiareview

Η οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια πλέον κλίμακα υποχωρεί

Η οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια πλέον κλίμακα υποχωρεί. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να υποχωρήσει από 5,8% το 2021 σε 3,3% το 2022 και το 2023. Η οικονομική δραστηριότητα αντιμετωπίζει εμπόδια που προκύπτουν από τον υψηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος απαιτεί αυστηρότερη νομισματική πολιτική, καθώς και επεισόδια αναζωπύρωσης του COVID-19 και διαταραχών τιμών από τον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Οι προοπτικές ποικίλλουν μεταξύ των μεγάλων οικονομιών. 

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα μπορούσε να επιβραδυνθεί σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς τα σοβαρά lockdown για τον COVID-19 και μια σημαντική ύφεση στον τομέα των ακινήτων επιβραδύνουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Η οικονομία της Ινδίας προβλέπεται να αναπτυχθεί ταχύτερα, αλλά η συρρίκνωσή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Οι προοπτικές των ΗΠΑ είναι λιγότερο ευνοϊκές συγκριτικά με ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1980. Αν και η μείωση της δημοσιονομικής τόνωσης θα εξαλείψει κάποια ζήτηση, οι καταναλωτές έχουν δημιουργήσει αποταμιεύσεις από την αρχή της πανδημίας που θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις δαπάνες. Για να ελέγξει τον πληθωρισμό, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυστηροποιήσει τη νομισματική πολιτική, αυξάνοντας την ανεργία σε περίπου 4,5 τοις εκατό και πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο ύφεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments