Διεθνή

Μυστήριο με το Moskva: Η Ρωσία εμφάνισε τους ναύτες του στη Σεβαστούπολη

Μυστήριο με το Moskva: Η Ρωσία εμφάνισε τους ναύτες του στη Σεβαστούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων που δείχνει τον ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ να επιθεωρεί 100 περίπου παρατεταγμένους ναύτες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε έγινε

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την τύχη των 510 ναυτικών της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου Moskva, που βυθίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πλήγματα που κατάφεραν οι ουκρανικές δυνάμεις.

 Το Κίεβο δηλώνει ότι είναι νεκροί και οι 510 Ρώσοι ναύτες, μαζί με τον καπετάνιο του ρωσικού πλοίου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίσθηκε ότι το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το ρωσικό καταδρομικό.

Ανταποκριτής του Guardian ανέβασε στο Twitter τις πρώτες εικόνες από βίντεο με τα διασωθέντα μέλη του πληρώματος της Moskva στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Στο βίντεο φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες σε παράταξη να δέχονται επιθεώρηση από αξιωματικούς.

Οι πρώτες εικόνες με το πλήρωμα του Moskva στη Σεβαστούπολη

Δορυφορικές εικόνες από τη φλεγόμενη ναυαρχίδα

Εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel 1 δείχνουν το ρωσικό καταδρομικό Moskva να φλέγεται, αμέσως μετά την έκρηξη.

Οι δορυφορικές εικόνες από το ραντάρ της βόρειας Μαύρης Θάλασσας, στις 13 Απριλίου, φαίνεται ότι εντόπισαν το Moskva να φλέγεται. Επίσης, φαίνονται κοντά του και άλλα σκάφη, που πιθανώς μετέχουν σε επιχείρηση διάσωσης.

Οι συντεταγμένες που εντόπισε ο δορυφόρος το πλοίο ήταν 45°10’43,39″Β, 30°55’30,54″Α – μια θέση που βρίσκεται ανατολικά του Snake Island στη Μαύρη Θάλασσα, 80 ναυτικά μίλια από την Οδησσό και 50 ναυτικά μίλια από το πλησιέστερο τμήμα της ουκρανικής ακτογραμμής.

«Με βάση την ανάλυση πολλών ανθρώπων, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δείχνει τις τελευταίες ώρες της ναυαρχίδας Moskva», ανέφερε το Naval News. Πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός της Ουκρανίας ότι έπληξε το σκάφος με δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Neptune είναι πιθανός, λόγω του ότι το Moskva βρισκόταν εντός της εμβέλειάς τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments