Διεθνή

Με αυτόν τον τρόπο η Αλβανία θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο

Με αυτόν τον τρόπο η Αλβανία θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο
Η Αλβανία θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό παράγοντα στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η Αλβανία θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό παράγοντα στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η αμερικανική εταιρεία Excelerate Energy Inc σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει για την παράδοση φυσικού αερίου και προϊόντων του στην υπόλοιπη περιοχή. Η χώρα εξετάζει επίσης την αύξηση των διασυνδέσεων εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ot.gr, το σχέδιο μπορεί να μην υποστηριχθεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες κάλεσαν πρόσφατα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις περιφερειακές κυβερνήσεις να αποφύγουν το φυσικό αέριο και να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.

H εταιρεία θα παρέχει πλωτές μονάδες παραγωγής ενέργειας στην Αλβανία, επιτρέποντάς της να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, να ενισχύσει την παραγωγή και να αυξήσει τις εξαγωγές. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με την Exxon Mobil Corp για την κατασκευή ενός έργου μετατροπής υγροποιημένου φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια στον Αυλώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Excelerate, Στιβ Κόμπος, δήλωσε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει το έργο LNG της Αυλώνας για να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της περιοχής.

«Είναι ένα καλό έργο ενέργειας για την Αλβανία», δήλωσε ο Κόμπος σχετικά με τη συμφωνία για τις πλωτές εγκαταστάσεις στο Bloomberg. «Προφανώς ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην ευκαιρία να παραδώσουμε και να πουλήσουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments